Πρόκειται για μια πλατφόρμα δανεισμού η οποία προσφέρει την δυνατότητα απόδοσης καταθέσεων στα κρυπτονομίσματα σας και τη δημιουργία εύκολων και γρήγορων δανείων πάνω σε αυτά. Η εταιρεία ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2017 από τους Zac Prince και Flori Marquez και μάζεψε επιτυχώς πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση μέσα σε τέσσερις επενδυτικούς γύρους, με τον τελευταίο γύρο να πραγματοποιείται τον Δεκέμβριο του 2018. Η εταιρία έχει έδρα στη νέα Υόρκη και δίνει τη δυνατότητα να κερδίζετε έως και 6.2% ετησίως επιτόκια καταθέσεων καθώς και να λαμβάνετε δάνεια με βάση τα κρυπτονομίσματα σας. Αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες αυτές είναι διαθέσιμες για τα κρυπτονομίσματα Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), και GUSD Gemini με σχέδια να προστεθούν πολύ περισσότερα στο μέλλον.

Η πλειοψηφία των επενδυτών αφήνει τα νομίσματα τους σε κάποιο ανταλλακτήριο ή σε κάποιο cold πορτοφόλι περιμένοντας πότε θα φανούν χρήσιμα, ή απλά να ανέβει η αξία τους αν τα έχουν σαν μορφή επένδυσης. Έτσι όμως χάνετε η ευκαιρία να κερδίζει κάποιος επιτόκια στα νομίσματα του, πιο αναλυτικές πληροφορίες για αυτά τα μοντέλα επένδυσης μπορείτε να βρείτε στο άρθρο με τις πλατφόρμες δανεισμού και τα επιτόκια καταθέσεων (…).

Πως λειτουργεί το BlockFi

Το BlockFi λειτουργεί περίπου όπως μια τράπεζα η οποία δίνει δάνειο σε ένα πελάτη της χρησιμοποιώντας κάποια εγγύηση για την αποπληρωμή του. Όπως στη τράπεζα η εγγύηση αυτή μπορεί να είναι κάποιο ακίνητο με τη μορφή υποθήκης ή οτιδήποτε μπορεί να έχει άξια, στο BlockFi η εγγύηση είναι τα κατατεθειμένα κρυπτονομίσματα. Με αυτό τον τρόπο στη περίπτωση που χρειαστούμε χρήματα και θέλουμε να κρατήσουμε και να μην πουλήσουμε τα κρυπτονομίσματα μας τα αφήνουμε σαν εγγύηση στην πλατφόρμα και παίρνουμε δάνειο τα χρήματα που χρειαζόμαστε. Έτσι έχουμε τους πελάτες που απλά αφήνουν τα κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα να τοκίζονται όπως με τα χρήματα στην τράπεζα, και στη συνέχεια την πλατφόρμα να δίνει δάνειο σε πελάτες το οποίο θα αποπληρώσουν σταδιακά μαζί με κάποιους τόκους μέχρι την εξόφληση του.

Πώς δημιουργείται ο τόκος;

Το BlockFi κερδίζει επιτόκια παίρνοντας τα κρυπτονομίσματα που είναι κατατεθειμένα στην πλατφόρμα και τα δανείζει σε αξιόπιστους, θεσμικούς και εταιρικούς δανειολήπτες. Τέτοια δάνεια είναι επίσης εξασφαλισμένα και έχουν την ίδια δομή με τα δάνεια που δίνει το BlockFi στους χρήστες του. Το σημαντικό είναι ότι οι απαιτήσεις του BlockFi είναι το ίδιο υψηλές με αυτές τον χρηστών του και εξαιτίας του τρόπου που λειτουργεί η πλατφόρμα η οποιαδήποτε απώλεια θα χρεωθεί πρώτα σε αυτούς και όχι στους πελάτες τους.

Δάνειο με εγγύηση κρυπτονομίσματα

Στην περίπτωση που θέλουμε να πάρουμε δάνειο, τα λεφτά που μπορούμε να πάρουμε είναι έως και το 50% της αξίας των κρυπτονομισμάτων που έχουμε στον λογαριασμό μας. Δηλαδή εάν έχουμε Bitcoin με άξια 10.000 δολάρια, μπορούμε να βγάλουμε δάνειο μέχρι 5.000 δολάρια.
Η διαδικασία δανείου είναι εύκολη και γρήγορη διαδικασία και το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε κάνει το κλασικό KYC στην πλατφόρμα. Κάθε δάνειο εκδίδεται για 12 μήνες με τα χρήματα να είναι διαθέσιμα μέσα στις επόμενες ώρες, οι τόκοι αποπληρωμής των δανείων διαφέρουν αλλά μπορείτε να τους υπολογίσετε εδώ, είναι περίπου στο 4.5% το χρόνο. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα αποπληρωμής του δανείου νωρίτερα σε περίπτωση που θελήσετε.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του BlockFi είναι ότι οι πληρωμές γίνονται στις αρχές κάθε μήνα και γίνονται πάνω στο κρυπτονόμισμα που εσύ έχεις επιλέξει, δηλαδή εάν έχεις βάλει Bitcoin Θα πληρωθείς σε Bitcoin, επίσης επειδή είναι “Compounding Interest” κάθε μήνα θα πληρώνεσαι με επιτόκια πάνω στα επιτόκια που πήρες τους προηγούμενους μήνες, αυτό σημαίνει ότι στο τέλος του μήνα τα επιτόκια θα υπολογίζονται με το νέο σου υπόλοιπο. Δεν υπάρχει ποινή σε περίπτωση που θελήσουμε να αφαιρέσουμε νωρίτερα τα κρυπτονομίσματα μας από την πλατφόρμα και κάθε μήνα δικαιούμαστε μια δωρεάν ανάληψη. Δεν υπάρχει ελάχιστο όριο για να ξεκινήσουμε να κερδίζουμε στην πλατφόρμα και αυτή τη στιγμή οι τόκοι είναι 6.2% για Bitcoin και 4.1% για Ethereum. Το BlockFi δεν έχει δικό του token και η ομάδα απαντάει γρήγορα στην υποστήριξη.
Μερικά αρνητικά είναι ότι έχει γενικά μεγάλα τέλη σε συναλλαγές και ότι έχει το ελεύθερο να μειώσει τις επιστροφές τον τόκων οποιαδήποτε στιγμή. Μεγάλο επίσης μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει δικό του Mobile app και δεν είναι αρκετά γνωστό σε σχέση με τους ανταγωνιστές του.

Το BlockFi σαν γενική εικόνα είναι μια αρκετά αξιόπιστη επιλογή που έχει το μεγαλύτερο επιτόκιο σε Bitcoin αυτή τη στιγμή στην αγορά, προσφέρει ασφάλεια στους χρήστες του και είναι μια από τις προσωπικά αγαπημένες μου πλατφόρμες καθώς και το χρησιμοποιώ, εάν θες να μάθεις περισσότερα…

Visit BlockFi