Το Celsius Network είναι μια πλατφόρμα (peer to peer) δανεισμού κρυπτονομισμάτων που ενεργεί προς το δικό σου συμφέρον. Διευκολύνει την διαδικασία δανείων και για τους δανειστές και για τους δανειολήπτες. Για τους δανειολήπτες υπάρχουν χαμηλά επιτόκια, ενώ για τους δανειστές, υπάρχει ένα δίκαιο μερίδιο της διανομής του εισοδήματος. Ο ιδρυτής και CEO του celsius Alex Mashinsky, καθώς επίσης και δημιουργός της διάσημης πατέντας VoIP (Voice over IP), πιστεύει ότι ο κόσμος χρειάζεται τραπεζικές υπηρεσίες, αλλά δεν χρειάζεται τράπεζα. Έτσι με τη βοήθεια του blockchain έχει αναλάβει να παρέχει την υπηρεσία που παρέχουν οι τράπεζες, χωρίς όμως τα τέλη των τραπεζών σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο το κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό σύστημα, αλλά έχουν πρόσβαση σε ένα κινητό τηλέφωνο.

Η ομάδα πίσω από το celsius αποτελείτε από πολλούς επιτυχημένους επιχειρηματίες όπου έχουν κάνει τρομερή δουλειά με την δημιουργία και προώθηση της πλατφόρμας. ο ίδιος ο Mashinsky είναι πολυεκατομμυριούχος συνταξιούχος και το celsius είναι το δικό του όραμα για να δώσει πίσω και να βοηθήσει. Επειδή ζούμε σε μια εποχή που η τράπεζες λειτουργούν εναντίον του κόσμου και με άσχημο τρόπο, ο Mashinsky θέλει απλά να βγάλει από τη μέση τις τράπεζες, δεν τον ενδιαφέρει να βγάλει ούτε χρήματα ούτε δόξα τα έχει απλόχερα και τα δυο. Ακριβός γι’ αυτό το λόγο στο celsius, η ιδεολογία είναι ότι 80% τον κερδών της εταιρίας θα πηγαίνουν πίσω στους χρήστες και το υπόλοιπο 20% για τα λειτουργικά έξοδα και τους μισθούς τον υπαλλήλων. Επίσης από τη στιγμή που είναι όλα πάνω στο Blockchain όλη η λειτουργιά της επιχείρησης φαίνεται με διαφάνεια.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να ακούσετε τον Alex Mashinsky να εξηγεί το όραμά του για το celsius, καθώς και τις δυνατότητες του blockchain γενικά.

Πως κερδίζουμε επιτόκια καταθέσεων

Τα κέρδη των επιτοκίων ανανεώνονται κάθε εβδομάδα με τα ποσοστά να αλλάζουν με βάση την ζήτηση από τους πελάτες που δανείζονται. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25 διαφορετικά νομίσματα στη πλατφόρμα με το καθένα να έχει δική του ξεχωριστή επιστροφή που μπορεί να φτάνει μέχρι και 10% (στην εικόνα δεξιά είναι η επιστροφή με τις τιμές του Δεκεμβρίου 2019). Κάποιος μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και με ελάχιστα κρυπτονομίσματα καθώς δεν υπάρχει ελάχιστη κατάθεση. Η κατάθεση δεν κλειδώνετε στον λογαριασμό και μπορεί να γίνει ανάληψη οποιαδήποτε στιγμή σε δευτερόλεπτα χωρίς καμία καθυστέρηση με μηδενικά τέλη συναλλαγών, κάτι το οποίο είναι εντυπωσιακό θα έλεγα μιας που δεν υπάρχει σε άλλη πλατφόρμα.

Το να χρησιμοποιήσεις την πλατφόρμα είναι πραγματικά εύκολο άπλα κατεβάζεις την εφαρμογή (…),
περνάς την διαδικασία KYC, διαλέγεις το κρυπτονόμισμα που θες και κάνεις την κατάθεση σου. Τώρα κάθε δεύτερα θα πληρώνεσαι. Τα επιτόκια αλλάζουν ελάχιστα ανάλογα την ζήτηση, όσο περισσότεροι πελάτες θα αφήνουν ένα συγκεκριμένο νόμισμα ως εγγύηση τόσο θα αυξάνετε και η
επιστροφή του. Εάν θέλετε να δείτε ακριβός την επιστροφή
που θα έχετε μπορείτε να πειραματιστείτε με τον ROI Calculator.

CEL token και πρόγραμμα αφοσίωσης

Το δίκτυο celsius έχει το δικό του utility token που ονομάζετε CEL. To token αυτό είναι σχεδιασμένο για να δίνει σε αυτούς που μαζεύουν και κρατούν τα CEL tokens πλεονεκτήματα στις υπηρεσίες που προσφέρει η πλατφόρμα σε σχέση με τους άλλους χρήστες. Το πρώτο από τα πλεονεκτήματα είναι αυξημένες επιστροφές. Αυτό το πρόγραμμα επιβράβευσης σου δίνει τη δυνατότητα να αυξηθούν τα επιτόκια των καταθέσεων ανάλογα με το ποσοστό των CEL tokens που έχεις στο λογαριασμό σου σε σχέση με το υπόλοιπο πορτοφόλι σου. Έτσι έχουμε τα εξής Loyalty leves: Silver, Gold, Platinum.
Οπότε αν το σύνολο τον CEL στο πορτοφόλι μας σαν συνολική αξία είναι κάτω από 5% είμαστε στην κατηγορία Silver και έχουμε Bonus 10% σε επιτόκια και 10% έκπτωση στην εξόφληση του δάνειου. Για παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι έχουμε βάλει στην πλατφόρμα Bitcoin που αξίζουν 70$ και έχουμε και άλλα 30$ σε CEL tokens, στην περίπτωση αυτή είμαστε Platinum και έχουμε 30% Bonus. Όπως βλέπουμε στην φωτογραφία πιο πάνω με τις επιστροφές η επιστροφή σε bitcoin είναι 3.50%, αυτό σημαίνει ότι κάθε δευτέρα θα πληρωνόμαστε την αντίστοιχη άξια σε Bitcoin, το 4,55% αποκάτω σημαίνει ότι αν θέλουμε να πληρωθούμε σε CEL token αντί για Bitcoin θα παίρνουμε 1,05% παραπάνω το οποίο είναι το 30% Bonus του Platinum επιπέδου.

Μια δεύτερη λειτουργία του token είναι όταν τα δάνεια στην πλατφόρμα είναι περιορισμένα λόγο υπερβολικής ζήτησης, όσο περισσότερα CEL tokens έχουμε τόσο πιο μπροστά βρισκόμαστε στην σειρά αναμονής, οπότε είναι σαν ένα εργαλείο για να παρακάμπτουμε την σειρά μας και να καταφέρουμε να πάρουμε δάνειο σε αντίθεση με αυτούς που δεν προλάβουν. Εδώ έρχεται και η τρίτη λειτουργία που όπως είπαμε ανάλογα το loyalty level που έχουμε υπάρχει και η αντίστοιχη έκπτωση στην αποπληρωμή του δάνειου 10%-20%-30%.

CelPay σύστημα επιστροφής

Το CelPay είναι μια υπηρεσία στην εφαρμογή του Celsius που σου επιτρέπει να κάνεις πληρωμές και αποστολές κρυπτονομισμάτων μέσω μηνυμάτων από τις επαφές σου. To Celsius επιβραβεύει τις πληρωμές σου μέσα από το CelPay με CEL tokens, δίνοντας 1% επιστροφή για αγορές ή αποστολές χρημάτων σε Bitcoin και Ethereum, και 2% σε όλες τις άλλες CelPay συναλλαγές!

Λήψη δάνειου

Η λήψη δανείου είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία η οποία γίνετε από την εφαρμογή του Celsius, το ελάχιστο ποσό έκδοσης του είναι στα 1500$ και η περίοδος αποπληρωμής του από 6 μήνες έως 3 χρόνια. Τα επιτόκια αποπληρωμής του δάνειου διαφέρουν ανάλογα τις ανάγκες αλλά σαν βάση ξεκινά από 4.95%, για πιο αναλυτικές τιμές για την έκδοση του δανείου μπορείτε να βρείτε στον calculator του Celsius.

Ασφάλεια του λογαριασμού

Το Celsius προσφέρει ασφάλεια στα πορτοφόλια του μέσο του BitGo, το BitGo είναι η νούμερο ένα εταιρία για να ασφαλίσεις το crypto Πορτοφόλι σου στον κόσμο τον κρυπτονομισμάτων. Το εμπιστεύονται πολλές εταιρίες Blockchain όπως Bitstamp, Korbit, Ripple, CME group, Nexo και άλλα πολλά. Επίσης η εφαρμογή έχει επιπρόσθετη ασφάλεια με PIN και 2-factor authentication.

Συνοπτικά τα χαρακτηριστικά

Το Celsius μαζί με το Crypto.com ανήκουν στις προσωπικά αγαπημένες μου νούμερο ένα επιλογές και θα παραθέσω συνοπτικά τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την μοναδικότητα αυτής της πλατφόρμας.

  • Δεν υπάρχουν κριμένα τέλη στην λειτουργιά της πλατφόρμας.
  • Δεν υπάρχουν περιορισμοί, ποινές, ή καθυστέρηση στην ανάληψη των καταθέσεων οποιαδήποτε στιγμή.
  • Τα επιτόκια αυτή τη στιγμή είναι τα πιο χαμηλά σε όλη την βιομηχανία δανεισμού κρυπτονομισμάτων.
  • Το CEL token έχει πολλές δυνατότητες οι οποίες ξεκινούν από μόλις 1 CEL.
  • Έχει το CelPay το οποίο δίνει επιστροφή 1-2% στους χρήστες τις εφαρμογής για συναλλαγές.
  • Έχει για ασφάλεια το BitGo σαν εγγυητή το οποίο καλύπτει ζημιές στην πλατφόρμα μέχρι και 100 εκατομμύρια για κάθε λογαριασμό, έτσι ακόμα και hacker να καταφέρει να κλέψει χρήματα από την εταιρία, όλα είναι ασφαλισμένα και επιστρέφονται πίσω στο 100%.

Που Μπορούμε να αγοράσουμε CEL tokens?

Τα CEL token μπορούμε να τα βρούμε στα ανταλλακτήρια Liquid, IDEX, HitBTC.

Εάν σου άρεσε το άρθρο και θες να κατεβάσεις το Celsius, πάτησε τον σύνδεσμο για να κερδίσεις 10$ με την πρώτη σου κατάθεση άνω των 200$. Εάν κάνεις εγγραφή χωρίς το σύνδεσμο ή τον κωδικό referal: 1931918519 δεν δικαιούσαι bonus εγγραφής.