Το crypto.com είναι μια πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων για πληρωμές, η οποία προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών που στοχεύουν στην υιοθέτηση της κρυπτο-οικονομίας στο ευρύτερο κοινό. Όλα ξεκίνησαν με το brand name “Monaco” μια Startup που άρχισε το 2017 και σαν στόχο είχε να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στο παραδοσιακό οικονομικό σύστημα και στην κρυπτο-οικονομία, στην συνέχεια αγόρασε το domain crypto.com από τον Matt Blaze έναντι του ποσού τον 12 εκατομμυρίων δολαρίων!, έτσι το crypto.com έγινε το όνομα και το logo πάνω στο οποίο αποφάσισαν να χτίσουν την επιτυχία της πλατφόρμας.

MCO & CRO ονομάζονται τα 2 utility tokens που χρησιμοποιούνται στο Crypto.com, και μπορούμε να τα βρούμε διαθέσιμα και σε άλλα ανταλλακτήρια όπως Binance, IDEX, Upbit, OKEx, Huobi και αρκετά άλλα. Είναι ERC-20 tokens το οποίο σημαίνει ότι είναι χτισμένα πάνω στο blockchain του Ethereum και μπορούν να αποθηκευτούν σε όλα τα ERC-20 πορτοφόλια. Το MCO & CRO έχουν ξεχωριστές λειτουργίες στην πλατφόρμα τις οποίες θα τις αναλύσουμε στη συνεχεία.

MCO VISA CARD

Ο λόγος που οι περισσότεροι κάνουν λήψη της εφαρμογής είναι σίγουρα για να πάρουν στα χέρια τους μια από τις πολυπόθητες κάρτες Visa MCO. Αυτές οι κάρτες προσφέρουν μια σειρά από μοναδικά οφέλη για τους χρήστες με το πιο σημαντικό από όλα ότι μπορούν να πραγματοποιούν τις καθημερινές αγορές τους μέσο του λογαριασμού κρυπτονομισμάτων τους!. Οι κάρτες MCO έχουν την δυνατότητα να συνδέονται με το MCO πορτοφόλι του χρήστη και να επιτρέπουν την πραγματοποίηση πληρωμών στην καθημερινότητα του οπουδήποτε γίνονται δεκτές οι πληρωμές μέσο VISA, αυτό γίνετε μετατρέποντας αυτόματα τα κρυπτονομίσματα του χρήστη στο αντίστοιχο παραδοσιακό νόμισμα που θέλει να γίνει η πληρωμή άμεσα και με μηδενικές χρεώσεις.

Οι κάρτες μεταξύ τους έχουν 5 διαφορετικά επίπεδα με τα προνόμια τους να αυξάνονται στο κάθε επίπεδο, ξεκινάμε από το πρώτο επίπεδο δωρεάν με την Midnight Blue card και για να ανέβουμε θα χρειαστεί να κλειδώσουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό από CMO tokens για την έκδοση κάθε της κάρτας αντίστοιχα.

Ενώ διαφέρουν μεταξύ τους έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά :

  • Διαθέσιμες οπουδήποτε γίνετε δέκτη η VISA.
  • Επιτρέπουν αναλήψεις από ΑΤΜ μηνιαία.
  • Μηδενικά τέλη χρήσεις οποιασδήποτε υπηρεσίας.
  • Τέλειες ισοτιμίες στην χρήση της για μετατροπές νομισμάτων.
  • Από 1% έως και 5% επιστροφή σε κάθε αγορά.
  • Δωρεάν αποστολή μιας πανέμορφης μεταλλικής κάρτας.

Midnight Blue MCO Visa Card (δωρεάν)

Είναι διαθέσιμη άμεσα και σου επιτρέπει 1% επιστροφή σε MCO token, μηνιαία ανάληψη στα 200$
και μετατροπές νομισμάτων για αγορές μέχρι και 2000$.

Ruby Steel MCO Visa Card (50 MCO)

Για την συγκεκριμένη κάρτα χρειάζεται να κλειδώσουμε 50 MCO tokens με τα προνόμια της να είναι τα διπλάσια από την προηγούμενη. Δηλαδή 2% επιστροφή σε MCO token, μηνιαία ανάληψη στα 400$ και μετατροπές νομισμάτων για αγορές μέχρι και 4000$. Σαν επιπλέον bonus έχουμε δωρεάν συνδρομή στο Spotify.

Jade Green or Royal Indigo MCO Visa Card (500 MCO)

Με 500 MCO tokens ακολουθούν η Πράσινη και η μοβ μεταλλική κάρτα με 3% επιστροφή (ως κάτοχος τις τελευταίας οφείλω να πω ότι είναι πραγματικά απίστευτη), 800$ ανάληψη και 10.000 όριο μετατροπών. Εδώ έκτος του Spotify έχουμε και το τέλειο bonus του δωρεάν Netflix!, καθώς και πρόσβαση LoungeKey™ Airport Lounge.

Icy White or Rose Gold MCO Visa Card (5,000 MCO)

Στο επόμενο επίπεδο με κλείδωμα 5,000 MCO έχουμε την λευκή ή χρυσή κάρτα με 4% επιστροφή, 1000$ ανάληψη και 20.000 όριο μετατροπών. Δωρεάν Spotify, Netflix, 10% επιστροφή στα αεροπορικά εισιτήρια μέσο Expedia, καθώς και LoungeKey™ Airport Lounge πρόσβαση για εσάς και έναν καλεσμένο σας.

Obsidian Black MCO Visa Card (50,000 MCO)

Για τα πραγματικά γεμάτα πορτοφόλια υπάρχει η μαύρη μεταλλική MCO visa, η οποία για να μπορέσει κάποιος να την αποκτήσει απαιτεί 50.000 MCO tokens. Με όλα τα προνόμια των προηγούμενων καρτών, επιπλέον επιστροφή 10% για υπηρεσίες Airbnb και 5% επιστροφή αγορών, χωρίς όριο μετατροπών, πρόκειται για την νούμερο ένα κάρτα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων αυτή τη στιγμή.

Για την απόκτηση οποιασδήποτε κάρτας το κλείδωμα των MCO tokens θα πρέπει να είναι για 6 μήνες, για να μην χαθούν τα προνόμια της το κλείδωμα θα πρέπει να συνεχίζετε. Το crypto.com δεν χρεώνει τέλη και δεν έχει μηνιαία πάγια, επιπλέον επιτρέπει την ανάληψη των χρημάτων οποιαδήποτε στιγμή άμεσα χωρίς καθυστέρηση. Οι συνδρομές και τα Bonus των καρτών σε Spotify, Netflix, Airbnb, Expedia και LoungeKey™ Airport Lounge δεν είναι δωρεάν λόγο συνεργασίας του crypto.com με τις αντίστοιχες πλατφόρμες, απλά είναι επιλεγμένα προνόμια που προσφέρει η κάρτα, η συνδρομή πληρώνετε κανονικά από την MCO κάρτα και αμέσως μετά γίνετε επιστροφή στο 100% της αξίας. Το MCO Private είναι μια λειτουργία που δεν είναι ακόμα διαθέσιμη και αφορά τους MCO Visa Obsidian Black and Icy White κατόχους καρτών.

MCO πορτοφόλι

Το πορτοφόλι της MCO μπορούμε να το βρούμε κατεβάζοντας την εφαρμογή του crypto.com στο Playstore και στο App store. Αφού ανοίξουμε την εφαρμογή, συμπληρώνουμε μια διεύθυνση email, πηγαίνουμε στο email μας, ολοκληρώνουμε την εγγραφή επιβεβαιώνοντας τον αριθμό του τηλεφώνου που κατεβάσαμε την εφαρμογή, τέλος περνάμε τη διαδικασία KYC. Υποστηρίζει την ζωντανή παρακολούθηση πληθώρας νομισμάτων και επιτρέπει την άμεση αποστολή κρυπτονομισμάτων από το πορτοφόλι μας σε άλλα πορτοφόλια. Το πιο σημαντικό στοιχειό όμως είναι η δυνατότητα αγοράς κρυπτονομισμάτων μέσο κάρτας ή τραπεζικής μεταφοράς χρημάτων(SEPA) τελείως δωρεάν. Μπορούμε να ανταλλάξουμε άμεσα τα νομίσματα μας μέσο της πλατφόρμας και έχουμε μια μεγάλη επιλογή ανάμεσα σε 7 fiat (USD, EUR, GBP, SGD, HKD, JPY, AUD) και 53 κρυπτονομισμάτα.

Crypto Earn

Το Crypto Earn είναι μια απίστευτη υπηρεσία του Crypto.com, η οποία σου επιτρέπει να κερδίζεις επιτόκια πάνω στα κρυπτονομίσματα σου, δίνει 4-6% για το Bitcoin, 3-4% για το Ethereum και μπορεί να φτάσει μέχρι και 18% ετήσια απόδοση ανάλογα με το αν έχετε κλειδώσει MCO tokens ή όχι. Τα κέρδη πληρώνονται κάθε 7 ήμερες και πάντα στην ώρα τους, επίσης τα κέρδη της απόδοσης καταβάλλονται στο ίδιο νόμισμα με αυτό της κατάθεσης.
Οι αποδώσεις μπορεί να ακούγονται υπερβολικές αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικές καθώς τα νομίσματα τα οποία κλειδώνονται χρησιμοποιούνται από την πλατφόρμα σε ένα ομότιμο σύστημα δανεισμού (P2P) που θα αναλύσουμε αμέσως μετά, το οποίο επιτρέπει όχι μόνο την αποπληρωμή τον επιτοκίων αλλά και ένα κέρδος της πλατφόρμας γύρο στο 6%.

Ας δούμε πως δουλεύει ακριβός το το Earn

Πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να κλειδώσουμε MCO tokens για υψηλότερη απόδοση η όχι

50 ή λιγότερα MCO κλειδωμένα & 500 ή περισσότερα MCO κλειδωμένα

 

Όταν έρθει η ώρα να κλειδώσουμε τα νομίσματα μας
θα δούμε 3 επιλογές :

 

Ευέλικτη κατάθεση (Flexible Staking)
Στην συγκεκριμένη επιλογή μπορούμε να αφήσουμε τα κυπρονομίσματα μας με 1% επιτόκιο αλλά με την επιλογή να μπορούμε να τα αφαιρέσουμε οποιαδήποτε στιγμή χωρίς καμία χρέωση η καθυστέρηση.

Κλείδωμα ενός μήνα
το δεύτερο πλάνο που επιβραβεύει με επιτόκιο 2% αλλά υποχρεωτικό κλείδωμα τον κυπρονομισμάτων μας για 1 μήνα.

Κλείδωμα τριών μηνών
Το τρίτο πλάνο είναι αυτό με την μεγαλύτερη επιστροφή όπου φτάνει τα 4% και υποχρεωτικό κλείδωμα των νομισμάτων για 3 μήνες.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ανάλογα το κρυπτονόμισμα που θέλουμε να κλειδώσουμε υπάρχουν και διαφορετικά ελάχιστα όρια.

CRO: 10.000 ETH: 1 LTC: 1,5 LINK: 100 BAT: 1.250 PAXG: 0,15
MCO: 50 XRP: 500 EOS: 100 USDC: 250 PAX: 250 DAI: 250
BTC: 0,05 USDT: 250 BNB: 3 MKR: 0,5 TUSD: 250 ********

Crypto Credit

Όπως οι περισσότερες πλέον πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων έτσι και το Crypto.com έχει την δική του υπηρεσία έκδοσης δανείων που λέγετε Crypto credit. Μπορείς να βάλεις σαν εγγύηση τα Crypto σου και να βγάλεις άμεσα δάνειο σε PAX και TUSD, έτσι κάνεις τις αγορές σου μέσο της κάρτας χωρίς να χρειαστεί να πουλήσεις τα κρυπτονομίσματα από το πορτοφόλι σου. Τα crypto που μπορείς να βάλεις σαν εγγύηση αποπληρωμής του δάνειου είναι MCO, CRO, LTC, BTC, ETH, XRP, με 50% LVR. Το LVR σημαίνει loan to value ratio, δηλαδή με LVR 50% μια κατάθεση των 1000 ευρώ θα μπορεί να δώσει δάνειο το μισό ποσό από αυτήν, δηλαδή 500 ευρώ.
Εδώ βλέπουμε ακόμα μια χρήση του MCO token που κάνει πιο ευνοϊκά τα επιτόκια για την αποπληρωμή του δανείου, με περισσότερα από 500 MCO τα επιτόκια πέφτουν στο 8%, ενώ με λιγότερα από 500 MCO τα επιτόκια να είναι στο 12%, η αποπληρωμή του δανείου γίνετε όταν και όποτε εσείς θέλετε χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί ή διορίες.

Crypto invest

Το Crypto invest είναι ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο trading φτιαγμένο για bull και bear market κάτι στο οποίο τα περισσότερα trading bots αποτυγχάνουν, είναι ιδανικό για αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν το χτίσιμο του crypto πορτοφολιού τους και έχει ελάχιστη κατάθεση 20$. Η χρίση αυτής της υπηρεσίας είναι δωρεάν για την κατάθεση και ανάληψη του κεφαλαίου αλλά κρατά ένα 9-18% στα κέρδη εάν υπάρξουν.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 3 τύπους πορτοφολιού με διαφορετικά επίπεδα κινδύνου.

Growth: υψηλής απόδοσης, υψηλού κίνδυνου.

Balanced: μεσαίας απόδοσης, μεσαίου κίνδυνου.

Conservative: μειωμένης απόδοσης, μειωμένου κίνδυνου.

Η προσέγγιση που γίνετε σε όλους τους τύπους των πορτοφολιών δεν είναι για καθημερινές αποδώσεις όπως το trading, αλλά είναι σχεδιασμένα για πιο μακροπρόθεσμες στρατηγικές 3 έως 6 μηνών για μέγιστα αποτελέσματα. Χαρακτηριστικά αυτής της υπηρεσίας είναι η αυτόματη πώληση και αγορά κρυπτονομισμάτων, μετατροπή σε stable coins, ανάλυση και πρόβλεψη της κίνησης της αγοράς.

Η ανάληψη των καταθέσεων γίνετε άμεσα χωρίς χρέωση οποιαδήποτε στιγμή αλλά υπάρχει τέλος στα κέρδη, εάν έχουμε κλειδώσει 500 MCO tokens στην πλατφόρμα τα τέλη είναι 9%, εάν έχουμε κάτω από 500 τα τέλη είναι 18%. Για παράδειγμα εάν βάλουμε 100 ευρώ και την ίδια ήμερα γίνουν 110, στο τέλος της ημέρας κρατείτε το 9-18% των 10 ευρώ, τα υπόλοιπα 100 ευρώ μένουν άθικτα. Τα τέλη υπολογίζονται στα κέρδη κάθε μέρα στο κλείσιμο της ημέρας.
Σε σχέση με την απόδοση του και σε σύγκριση με άλλα trading bots, το ποσοστό που κρατάει η πλατφόρμα σε περίπτωση κέρδους είναι αρκετά ικανοποιητικό, ιδικά αν σκεφτούμε ότι το 95% των traders βγαίνουν χαμένοι.

MCO token

Όπως είδαμε το MCO token έχει σημαντική χρησιμότητα για όλες τις υπηρεσίες της πλατφόρμας, όσο καλύτερα πηγαίνει το crtypto.com και όσο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του τόσο πιο πολύ θα αυξάνετε και η τιμή του MCO. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15,793,831 MCO διαθέσιμα στην αγορά με 70 εκατομμύρια κεφαλαιοποίηση και μέγιστο αριθμό νομισμάτων που θα υπάρξουν στα 31,587,682 MCO.

Ανακεφαλαίωση στις χρησιμότητες του MCO:

  • MCO Visa Card: Απαραίτητο για την απόκτηση οποιασδήποτε μεταλλικής MCO Visa Card, με προνόμια 1% έως 5% επιστροφή αγορών και πολλά bonus χωρίς τέλη και περιορισμούς.
  • Crypto Earn: Με 500 MCO αυξάνονται οι αποδόσεις των τόκων κατά 2% με 3% μέσο όρο σε κάθε κρυπτονόμισμα, επίσης αυξημένη επιστροφή στο κλείδωμα του ίδιου του MCO.
  • Crypto Credit: Άμεσα δάνεια και μειωμένα επιτόκια με κλείδωμα 500 MCO.
  • Crypto invest: 50% λιγότερα τέλη στην περίπτωση κερδών, “εάν δεν υπάρχουν κέρδη δεν υπάρχουν τέλη”.

Crypto Pay & CRO token

To Crypto Pay είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν online αγορές επιβραβεύοντας τους έως και με 20% επιστροφή χρημάτων. Επιτρέπει πληρωμές με όλα τα βασικά κρυπτονομίσματα καθώς και την αποστολή τους σε φίλους μέσο του τηλεφώνου, ένα από τα ποιο καινοτόμα της χαρακτηριστικά είναι η αγορά δωροκάρτας και αποστολή της μέσω e-mail. Με επιλογές πάνω από 120 επωνυμίες με τις οποίες συνεργάζεται, η υπηρεσία πλέον χρησιμοποιείτε σε περισσότερα από 60.000 μαγαζιά με προοπτικές για πολύ περισσότερα.


CRO token

Είναι το βασικό utility token του κυρίως δικτύου του ανταλλακτηρίου crypto.com, με χρησιμότητα να επικυρώνει τις συναλλαγές που γίνονται πάνω σε αυτό και να επιβραβεύει με τέλη τους κόμβους του δικτύου. Προσφέρει μειωμένα τέλη συναλλαγών στους χρήστες της πλατφόρμας και δίνει μέχρι και 18% επιστροφή στο crypto Earn. Για να γίνει κάποιος κόμβος πάνω στο δίκτυο του crypto.com θα χρειαστεί να έχει 500.000 CRO tokens. Στο μέλλον θα προστεθούν πολύ παραπάνω χρησιμότατες για το CRO token καθώς σκοπεύουν να γίνει το κέντρο μιας αποκεντρωμένης οικονομικής πλατφόρμας.

Συμπέρασμα

Η πλατφόρμα συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρίες όπως Ledger, Visa, Amazon (AWS) και είναι φτιαγμένη ώστε να προστατεύει στο μέγιστο τα χρήματα μας. Ο σκοπός είναι να φέρει την χρίση των κρυπτονομισμάτων στη καθημερινότητα και να διευκολύνει τις καταναλωτικές συναλλαγές. Με όλη την σειρά των απίστευτων υπηρεσιών που διαθέτει αλλά και αυτές που έχει προγραμματίσει να προσφέρει στο μέλλον, είναι σίγουρα μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες που ήρθε στο χώρο για να μείνει, με τα χαρακτηριστικά της να είναι αξιοζήλευτα και δύσκολα ανταγωνισμού.

Εάν θέλετε να κερδίσετε 50$ με την εγγραφή σας, χρησιμοποιείστε τον Referral Code: a62dm5p5jj
*εάν κάνετε εγγραφή χωρίς Referral Code δεν θα δικαιούστε κανένα bonus
Όταν κάνετε stack 50 MCO tokens, θα πάρετε άμεσα τα 50$ και θα ξεκλειδώσετε την Ruby Steel MCO Visa Card.

Visit Crypto.com
50$ register bonus