Crypto.com ανταλλακτήριο

1
2997
crypto.com

Crypto.com Review CRO

Το crypto.com είναι μια πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων για πληρωμές, η οποία προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών που στοχεύουν στην υιοθέτηση της κρυπτο-οικονομίας στο ευρύτερο κοινό. Όλα ξεκίνησαν με το brand name “Monaco” μια Startup που άρχισε το 2017 και σαν στόχο είχε να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στο παραδοσιακό οικονομικό σύστημα και στην κρυπτο-οικονομία, στην συνέχεια αγόρασε το domain crypto.com από τον Matt Blaze έναντι του ποσού τον 12 εκατομμυρίων δολαρίων!, έτσι το crypto.com έγινε το όνομα και το logo πάνω στο οποίο αποφάσισαν να χτίσουν την επιτυχία της πλατφόρμας.

Οι δυο μεγάλες αλλαγές που πρέπει να αναφέρουμε είναι, η αντικατάσταση του MCO τοκεν με το CRO με αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των utility token της πλατφόρμας από 2 σε 1, και το τεράστιο κάψιμο 70 δισεκατομμυρίων Cro tokens που είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει στον χώρο.
Ο Kris Marszalek, Διευθύνων Σύμβουλος της Crypto.com διευκρίνισε το σκεπτικό αυτής της απόφασης κατά τη διάρκεια της 4ης Αυγούστου στο AMA του, Ουσιαστικά η απόφαση παρθηκε για να είναι το Crypto.com πληρος regulated σαν επιχειρηση. Ο Kris συνέχισε να επεκτείνεται σε αυτό, προσθέτοντας ότι η αλλαγη ήταν απαραίτητη λόγω νομοθετικων ζητημάτων με το MCO επιδει εγεινε απο ICO. Για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε, πολλές προσφορές ICO κρυπτογράφησης έχουν θεωρηθεί ως μη εγγεγραμμένες προσφορές κινητών αξιών και τιμωρούνται αυστηρά. Τα περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται μη εγγεγραμμένα συχνά αγωνίζονται για την απόκτηση αδειών και κανονισμών. Αυτό είναι αναμφίβολα ένα βασικό βήμα συμμόρφωσης για το Crypto.com.

Πλεονεκτήματα μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα

 • Γρήγορη επαλήθευση (<5 λεπτά)
 • 24/7 υποστήριξη πελατών.
 • Διατίθεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τη Σιγκαπούρη.
 • Αγορά και πώληση 90+ κρυπτονομισμάτων (συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) και πολλά διακριτικά ERC-20).
 • ΔΩΡΕΑΝ για άνοιγμα λογαριασμού Crypto.com.
 • Η Κάρτα Visa Crypto.com δεν έχει μηνιαία χρέωση συντήρησης.
 • Μέχρι και 8% επιστροφή χρημάτων κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την Κάρτα Visa Crypto.com. Μπορείτε επίσης να λάβετε άλλα οφέλη (όπως 100% επιστροφή χρημάτων στο Spotify, Netflix και Amazon Prime).
 • Χρεωστικές κάρτες Visa ανέπαφων (εκδίδονται και παραδίδονται ΔΩΡΕΑΝ).
 • Λάβετε επιστροφή χρημάτων έως και 10% όταν αγοράζετε δωροκάρτες για δημοφιλείς μάρκες με το υπόλοιπο κρυπτογράφησής σας (υποστηρίζονται 30+ χώρες).

Μειονεκτήματα

 • Αξιολόγηση 2,3 αστέρων Trustpilot (900+ κριτικές).
 • Πρέπει να ποντάρετε πολλά CRO για να ξεκλειδώσετε τις υψηλότερες εκπτώσεις.
 • Οι χρήστες αναφέρουν ότι η Κάρτα Visa Crypto.com δεν εκδίδεται για μήνες μετά την παραγγελία.
 • Το Crypto Earn προσφέρει χαμηλότερα επιτόκια εάν δεν κλειδώσετε την κατάθεσή σας σε κρυπτογράφηση για 3 μήνες.

Crypto.com VISA Card

Ο λόγος που οι περισσότεροι κάνουν λήψη της εφαρμογής είναι σίγουρα για να πάρουν στα χέρια τους μια από τις πολυπόθητες κάρτες Visa. Αυτές οι κάρτες προσφέρουν μια σειρά από μοναδικά οφέλη για τους χρήστες με το πιο σημαντικό από όλα ότι μπορούν να πραγματοποιούν τις καθημερινές αγορές τους μέσο του λογαριασμού κρυπτονομισμάτων τους!. Οι κάρτες έχουν την δυνατότητα να συνδέονται με το πορτοφόλι του χρήστη και να επιτρέπουν την πραγματοποίηση πληρωμών στην καθημερινότητα του οπουδήποτε γίνονται δεκτές οι πληρωμές μέσο VISA, αυτό γίνετε μετατρέποντας αυτόματα τα κρυπτονομίσματα του χρήστη στο αντίστοιχο παραδοσιακό νόμισμα που θέλει να γίνει η πληρωμή άμεσα και με μηδενικές χρεώσεις.
Οι κάρτες Visa Crypto.com είναι διαθέσιμες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Σιγκαπούρη, με τις προϋποθέσεις για την απόκτηση τους να διαφέρουν, αυτές που θα αναφέρω παρακάτω αφορούν την Ευρώπη οπότε και Ελλάδα.

Οι κάρτες μεταξύ τους έχουν 5 διαφορετικά επίπεδα με τα προνόμια τους να αυξάνονται στο κάθε επίπεδο, ξεκινάμε από το πρώτο επίπεδο δωρεάν με την Midnight Blue card και για να ανέβουμε θα χρειαστεί να κλειδώσουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό από CRO tokens για την έκδοση της κάθε κάρτας αντίστοιχα.

Ενώ διαφέρουν μεταξύ τους έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά :

 • Διαθέσιμες οπουδήποτε γίνετε δέκτη η VISA.
 • Επιτρέπουν αναλήψεις από ΑΤΜ μηνιαία.
 • Μηδενικά τέλη χρήσεις οποιασδήποτε υπηρεσίας.
 • Τέλειες ισοτιμίες στην χρήση της για μετατροπές νομισμάτων.
 • Από 1% έως και 8% επιστροφή σε κάθε αγορά.
 • Δωρεάν αποστολή μιας πανέμορφης μεταλλικής κάρτας.

Midnight Blue (δωρεάν)

Είναι διαθέσιμη άμεσα και σου επιτρέπει 1% επιστροφή σε CRO token, μηνιαία ανάληψη στα 200$
και μετατροπές νομισμάτων για αγορές μέχρι και 2000$.

Ruby Steel (CRO αξιας 350€)

Για την συγκεκριμένη κάρτα χρειάζεται να κλειδώσουμε CRO αξιας 350€ με τα προνόμια της να είναι τα διπλάσια από την προηγούμενη. Δηλαδή 2% επιστροφή σε CRO token, μηνιαία ανάληψη στα 400$ και μετατροπές νομισμάτων για αγορές μέχρι και 4000$. Σαν επιπλέον bonus έχουμε δωρεάν συνδρομή στο Spotify.

Jade Green ή Royal Indigo (CRO αξιας 3.500€)

Με CRO αξιας 3500€ ακολουθούν η Πράσινη και η μοβ μεταλλική κάρτα με 3% επιστροφή (ως κάτοχος τις τελευταίας οφείλω να πω ότι είναι πραγματικά απίστευτη), 800$ ανάληψη και 10.000 όριο μετατροπών. Εδώ έκτος του Spotify έχουμε και το τέλειο bonus του δωρεάν Netflix!, καθώς και πρόσβαση LoungeKey™ Airport Lounge.

Icy White ή Rose Gold (CRO αξιας 35.000€)

Στο επόμενο επίπεδο με κλείδωμα CRO αξιας 35000€ έχουμε την λευκή ή χρυσή κάρτα με 4% επιστροφή, 1000$ ανάληψη και 20.000 όριο μετατροπών. Δωρεάν Spotify, Netflix, 10% επιστροφή στα αεροπορικά εισιτήρια μέσο Expedia, καθώς και LoungeKey™ Airport Lounge πρόσβαση για εσάς και έναν καλεσμένο σας.

Obsidian Black (CRO αξιας 350.000€)

Για τα πραγματικά γεμάτα πορτοφόλια υπάρχει η μαύρη μεταλλική visa, η οποία για να μπορέσει κάποιος να την αποκτήσει απαιτεί CRO αξιας 350.000€. Με όλα τα προνόμια των προηγούμενων καρτών, επιπλέον επιστροφή 10% για υπηρεσίες Airbnb και 8% επιστροφή αγορών, χωρίς όριο μετατροπών, πρόκειται για την νούμερο ένα κάρτα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων αυτή τη στιγμή.

Για την απόκτηση οποιασδήποτε κάρτας το κλείδωμα των CRO tokens θα πρέπει να είναι για 6 μήνες, μετα το περας τον 6 μηνων μπορείτε να αποσύρετε το CRO που καταθεσατε,για να μην χάσετε την πρόσβαση σε ορισμένα από τα προνόμια της κάρτας σας το κλείδωμα θα πρέπει να συνεχίζετε. Το crypto.com δεν χρεώνει τέλη και δεν έχει μηνιαία πάγια, επιπλέον επιτρέπει την ανάληψη των χρημάτων οποιαδήποτε στιγμή άμεσα χωρίς καθυστέρηση. Οι συνδρομές και τα Bonus των καρτών σε Spotify, Netflix, Airbnb, Expedia και LoungeKey™ Airport Lounge δεν είναι δωρεάν λόγο συνεργασίας του crypto.com με τις αντίστοιχες πλατφόρμες, απλά είναι επιλεγμένα προνόμια που προσφέρει η κάρτα, η συνδρομή πληρώνετε κανονικά από την κάρτα και αμέσως μετά γίνετε επιστροφή στο 100% της αξίας.

Private Program

Η υπηρεσία Private Program ξεκίνησε από την 1η Μαρτίου 2020 και περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως συναλλαγές με OTC για CRO, πρόσβαση κατά προτεραιότητα σε αναδημοσιευμένες ερευνητικές αναφορές του Crypto.com, βοήθεια με τη διαχείριση ακινήτων που σχετίζεται με τα περιουσιακά στοιχεία Crypto.com για κληρονομία, Πρόσβαση σε εκδηλώσεις του κλάδου με πρόσβαση προτεραιότητας για κατόχους καρτών Obsidian, και προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση πελατών.

Αν θέλεις και εσύ να κατεβάσεις την εφαρμογή του Crypto.com και να αποκτήσεις μια crypto visa κάρτα, χρησιμοποιώντας αυτόν τον σύνδεσμο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ 25 $ σε CRO. Αυτό το μπόνους είναι αρχικά κλειδωμένο. Για να το ξεκλειδώσεις, θα χρειαστεί να κλειδώσεις 5.000 CRO στην ενότητα “Κάρτα” της εφαρμογής Crypto.com.

Το πορτοφόλι του crypto.com μπορούμε να το βρούμε κατεβάζοντας την εφαρμογή στο Playstore και στο App store. Αφού ανοίξουμε την εφαρμογή, συμπληρώνουμε μια διεύθυνση email, ολοκληρώνουμε την εγγραφή επιβεβαιώνοντας τον αριθμό του τηλεφώνου και τέλος περνάμε τη διαδικασία KYC. Υποστηρίζει την ζωντανή παρακολούθηση πληθώρας νομισμάτων και επιτρέπει την άμεση αποστολή κρυπτονομισμάτων από το πορτοφόλι μας σε άλλα πορτοφόλια. Το πιο σημαντικό στοιχειό όμως είναι η δυνατότητα αγοράς κρυπτονομισμάτων μέσο κάρτας ή τραπεζικής μεταφοράς χρημάτων(SEPA) τελείως δωρεάν. Μπορούμε να ανταλλάξουμε άμεσα τα νομίσματα μας μέσο της πλατφόρμας και έχουμε μια μεγάλη επιλογή ανάμεσα σε 150+ κρυπτονομίσματα.

Crypto Pay

Το Crypto.com Pay επιτρέπει στους εμπόρους να δέχονται πληρωμές με κρυπτογράφηση, οι χρήστες του Crypto.com μπορούν να πληρώσουν τους εμπόρους Crypto.com χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, οι χρήστες απλά σαρώνουν τον κωδικό QR πληρώνουν χρησιμοποιώντας crypto και οι έμποροι λαμβάνουν πληρωμή σε crypto ή μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές επιλογές fiat. Φυσικά, η πληρωμή σε crypto χρησιμοποιώντας το Crypto.com Pay απαιτεί από τον έμπορο να έχει ρυθμίσει το Crypto.com Pay για τις υπηρεσίες του και οι πελάτες μπορούν να πληρώνουν μόνο με την εφαρμογή Crypto.com.

To Crypto Pay”επιπλέον σας επιτρέπει να αγοράσετε δωροκάρτες με επιλεγμένα κρυπτονομίσματα για πολλές δημοφιλείς μάρκες σε περισσότερες από 30 χώρες. Αυτό περιλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
Θα λάβετε έως και 10% επιστροφή χρημάτων (πληρώνεται σε CRO) όταν αγοράζετε αυτές τις δωροκάρτες με CRO. Στο Ηνωμένο Βασίλειο για παράδειγμα αυτό περιλαμβάνει δημοφιλή σούπερ μάρκετ όπως τα Tesco, Asda και Sainsbury’s. Αυτό είναι ένα φοβερό μικρό όφελος που προσθέτει αργά.

Crypto Earn

Το Crypto Earn είναι μια απίστευτη υπηρεσία του Crypto.com, η οποία σου επιτρέπει να κερδίζεις επιτόκια πάνω στα κρυπτονομίσματα σου, δίνει 4-6% για το Bitcoin, 3-4% για το Ethereum και μπορεί να φτάσει μέχρι και 18% ετήσια απόδοση ανάλογα με το αν έχετε κλειδώσει CRO tokens ή όχι. Τα κέρδη πληρώνονται κάθε 7 ήμερες και πάντα στην ώρα τους, επίσης τα κέρδη της απόδοσης καταβάλλονται στο ίδιο νόμισμα με αυτό της κατάθεσης.
Οι αποδώσεις μπορεί να ακούγονται υπερβολικές αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικές καθώς τα νομίσματα τα οποία κλειδώνονται χρησιμοποιούνται από την πλατφόρμα σε ένα ομότιμο σύστημα δανεισμού (P2P) που θα αναλύσουμε αμέσως μετά, το οποίο επιτρέπει όχι μόνο την αποπληρωμή τον επιτοκίων αλλά και ένα κέρδος της πλατφόρμας γύρο στο 6%, ανάλογα το κρυπτονόμισμα που θέλουμε να κλειδώσουμε υπάρχουν και διαφορετικά ελάχιστα όρια αλλά και διαφορετικές αποδόσεις.
Ας δούμε πως δουλεύει περίπου το το Crypto Earn, υπάρχουν 3 επιλογές

Ευέλικτη κατάθεση (Flexible Staking)
Στην συγκεκριμένη επιλογή μπορούμε να αφήσουμε τα κυπρονομίσματα μας με μικρή απόδοση αλλά με την επιλογή να μπορούμε να τα αφαιρέσουμε οποιαδήποτε στιγμή χωρίς καμία χρέωση η καθυστέρηση.
Κλείδωμα ενός μήνα
το δεύτερο πλάνο που επιβραβεύει με μεγαλύτερη απόδοση αλλά υποχρεωτικό κλείδωμα τον κυπρονομισμάτων μας για 1 μήνα.
Κλείδωμα τριών μηνών
Το τρίτο πλάνο είναι αυτό με την μεγαλύτερη επιστροφή όπου έχει την μεγαλύτερη απόδοση με διαφορά αλλά υποχρεωτικό κλείδωμα των νομισμάτων για 3 μήνες.

Crypto Credit

Με την Crypto Credit, μπορείτε να λάβετε άμεσα δάνεια χρησιμοποιώντας τα κρυπτονομίσματα σας ως εγγύηση, ο λόγος δανείου προς αξία (LTV) είναι 50%, πράγμα που σημαίνει ότι θα λάβετε πίστωση 500 ευρώ εάν καταθέσετε 1000 ευρώ σε αξία κρυπτονομισμάτων, για την υπηρεσία αυτή θα χρεωθείτε 12% τόκο σε CRO, με αυτό να μειώνεται στο 8% εάν έχετε πάνω από 3500 ευρώ σε αξία CRO στο λογαριασμό σας.
Τα διαθέσιμα νομίσματα που μπορείτε να αφήσετε ως εγγύηση είναι (CRO), (LTC), (BTC), (ETH), (XRP), (EOS), (XLM), (ADA), (ALGO), (ATOM), (VET), (LINK), (WBTC), (XTZ), (DOT).

Supercharger

Ο supercharger είναι μια απλή, ευέλικτη και ασφαλής πλατφόρμα εξόρυξης ρευστότητας για τα πιο δημοφιλή κρυπτονομισματα, η πλατφόρμα είναι απλή στη χρήση και απαιτεί μόνο ένα κλικ βάζοντας τα CRO στον supercharger να κερδίζουν κρυπτονομισματα. Όταν ο Supercharger βρίσκεται στην «Περίοδο φόρτισης», οι χρήστες μπορούν να καταθέσουν και να αποσύρουν CRO από την πισίνα ρευστότητας όσο συχνά θέλουν με τη περίοδος φόρτισης κυμαίνεται μεταξύ 30-45 ημερών, όταν η «Περίοδο φόρτισης» τελειώσει ξεκινάει η «Περίοδο Ανταμοιβής» που κρατάει άλλο τόσο με τις ανταμοιβές να κατανέμονται ομοιόμορφα σε καθημερινή βάση, το ελάχιστο όριο συμμέτοχης είναι 100 CRO και τα κέρδη υπολογίζονται ανάλογα με το πόσα νομίσματα έβαλε κάποιος καθώς και το χρονικό διάστημα.

Η πλατφόρμα συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρίες και σκοπός της είναι να φέρει την χρίση των κρυπτονομισμάτων στη καθημερινότητα και να διευκολύνει τις καταναλωτικές συναλλαγές. Με όλη την σειρά των απίστευτων υπηρεσιών που διαθέτει αλλά και αυτές που έχει προγραμματίσει να προσφέρει στο μέλλον, είναι σίγουρα μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες που ήρθε στο χώρο για να μείνει, με τα χαρακτηριστικά της να είναι αξιοζήλευτα και δύσκολα ανταγωνισμού.

1 COMMENT

 1. Καλησπέρα σας,

  Τα άρθρα σας είναι πολύ κατατοπιστικά και κατανοητά.

  Σχετικά με το ανταλλακτηριο της Crypto θα ήθελα εάν γίνεται την ενημέρωση σας για το πώς πουλάω ένα κρυπτονομισμα και αγοράζω ένα άλλο μέσα από αυτό το ανταλλακτηριο.

  Ευχαριστώ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here