Το δίκτυο του Enjin είναι μία από τις πιο γνωστές πλατφόρμες φιλοξενίας ιστότοπων στον κόσμο για minecraft servers, προσφέρουν τα εργαλεία σε χιλιάδες χρήστες του minecraft να δημιουργήσουν ότι θέλουν, όμως παρά την επιτυχία τους η ομάδα κατάλαβε ότι υπήρχαν βαθιά προβλήματα στην οικονομία του παιχνιδιού από μεριά των παικτών. Οι παίκτες αφιέρωναν εκατοντάδες ώρες εργασίας να δημιουργήσουν κάποιους χάρτες για να μοιραστούν με την κοινότητα και να παίξουν οι άλλοι παίκτες, αλλά για να βγάλουν χρήματα για τον κόπο τους έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ή το minecraft shop ή κάποιους άλλους εξωτερικούς τρόπους πληρωμών. Χρησιμοποιώντας όμως το minecraft shop θύμιζε σύστημα συγκεντρωτικής οικονομίας που αυτό πήγαινε αντίθετα με τη φιλοσοφία να είναι ένα αποκεντρωμένο peer-to-peer παιχνίδι.

Η ομάδα του Enjin κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να χειριστεί τις πληρωμές μεταξύ δημιουργών περιεχομένου και παικτών στην κοινότητα minecraft ή σε οποιαδήποτε κοινότητα παιχνιδιών, και έτσι αποφάσισε να στραφεί στα κρυπτονομίσματα και συγκεκριμένα στο Ethereum σαν λύση.

Το enjine coine είναι ένα ERC-20 token που υπάρχει στο δίκτυο του Ethereum, η ψηφιακή οικονομία των παιχνιδιών θα μπορεί να υποστηρίζετε από το Enjin coin , αλλά επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πόσο σταθερή θα είναι σε αξία η ψηφιακή οικονομία ενός παιχνιδιού αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα στα νέα παιχνίδια που δεν έχουν ακόμα δοκιμαστεί η οικονομία τους, αλλά εάν η οικονομία ενός παιχνιδιού έχει τη δυνατότητα να υποστηριχθεί από το Enjin coin αυτό θα σταθεροποιήσει γενικά την αξία όλων των ψηφιακών του στοιχείων σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Το Enjin coin wallet μας επιτρέπει να παρακολουθούμε εκατοντάδες κρυπτονομίσματα καθώς και να στείλουμε η να λάβουμε πληρωμές πολύ εύκολα, έχει επίσης ένα όμορφα σχεδιασμένο περιβάλλον που δείχνει τα συλλεκτικά σας ψηφιακά αντικείμενα με την αντίστοιχη αξία τους.

Μερικά απο τα games που χτίζονται πάνω στο Enjine ειναι :

Alterverse

Age of Rust

CryptoFights

Forest Knight

9livesarena