Revolut Κρυπτονομίσματα & Staking

0
600

Revolut Staking

Η πλατφόρμα Revolut με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, διαθέτει 25 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως και τα τελευταία χρόνια ενσωματώνει στις υπηρεσίες της συναλλαγές κρυπτονομισμάτων οι οποίες έχουν γίνει σημαντική πηγή εσόδων για την εταιρεία. Αυτή τη στιγμή η Revolut προσφέρει συναλλαγές για σχεδόν 100 διαφορετικά κρυπτονομίσματα δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να κάνουν αγορές με αυτά. Πρόσφατα εισήγαγε και το crypto staking στους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Πριν συνεχίσουμε, το staking στα κρυπτονομίσματα τελείως επιγραμματικά για όσους δεν ξέρουν είναι μια διαδικασία όπου ένα άτομο κλειδώνει για κάποια χρονική περίοδο τα κρυπτονομίσματα του και παίρνει κάποια κέρδη ως επιβράβευση.
Προς το παρόν στη Revolut η δυνατότητα staking είναι διαθέσιμη μόνο για 4 κρυπτονομίσματα Cardano (ADA) , Polkadot(DOT) , Tezos(XTZ) και Ethereum (ETH) με τις αποδόσεις να κυμαίνονται έως και 11.65%. Ωστόσο, αυτές οι αποδόσεις δεν είναι πάντα ίδιες.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τις προϋποθέσεις του staking για κάθε ένα από αυτά.

Revolut Polkadot
Revolut Tezos
Revolut ADA
Revolut ETH

Ξεκινώντας με το Polkadot βλέπουμε ότι δίνει 11,65% APY, to APY αναφέρετε για την απόδοση ενός ολόκληρου χρόνου οπότε εάν εμείς τα αφήσουμε για ένα μήνα το κέρδος μας θα είναι περίπου 0,97% του κεφαλαίου μας.

Στη συνέχεια βλέπουμε ότι τα κέρδη μας καταβάλλονται καθημερινά και θα επανεπενδύονται αυτόματα , αυτό σημαίνει ότι το αρχικό μας κεφάλαιο κάθε μέρα θα αυξάνετε οπότε σε βάθος χρόνου και τα κέρδη μας θα είναι μεγαλύτερα.

Τέλος και πιο σημαντικό είναι ότι αν αποφασίσουμε να βγούμε από το staking τα νομίσματα θα είναι κλειδωμένα για 29 ημέρες και δεν θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά , αυτό σημαίνει ότι αν γίνει κάτι στην αγορά και θέλετε να πουλήσετε γρήγορα τα νομίσματα σας για να μην χάσετε χρήματα αυτό δεν θα μπορείτε να το κάνετε όπως και αντίστοιχα μπορεί να χάσετε την ευκαιρία να πουλήσετε σε μια καλή άνοδο.

Για το Tezos εχουμε 4,40% APY με τα κέρδη να καταβάλλονται κάθε 3 μέρες και να επανεπενδύονται αυτόματα.

Στο Cardano το APY είναι 3,23% τα κέρδη καταβάλλονται κάθε 5 μέρες και επίσης επανεπενδύονται αυτόματα.

Και τέλος για το Ethereum έχουμε 2,99% APY με τα κέρδη να καταβάλλονται κάθε εβδομάδα, αυτόματη επανεπένδυση αλλά εδώ δεν έχουμε την δυνατότητα να βγούμε από το staking μέχρι να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του Ethereum 2.

Εάν έχουμε κατανοήσει όλα όσα μας λέει πατάμε στην καρτέλα ποντάρισμα και ξεκινάμε να κερδίζουμε μέσο του Revolut staking.

Συχνές ερωτήσεις – απορίες

Αγοραζουμε πραγματικά Crypto ή Derivatives?

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι αγοράζοντας κρυπτο στην Revolut δεν αγοράζουν στα αλήθεια κάποιο νόμισμα αλλά ένα derivative το οποίο αντιπροσωπεύει την αντίστοιχη τιμή ενός κρυπτονομίσματος, αυτό η Revolut το διαψεύδει λέγοντας στους ορούς και προϋποθέσεις ότι είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν τα αντίστοιχα κρυπτονομίσματα για λογαριασμό μας καθώς και να τα πουλήσουν ή να τα μεταβιβάσουν εάν εμείς το ζητήσουμε, επίσης αναφέρει ότι τα νομίσματα όλον τον πελατών κρατούνται μαζί σε έναν ενιαίο λογαριασμό.

Μπορούμε να μεταφέρουμε τα κρυπτονομίσματα μας εκτός Revolut?

Εάν κάποιος θελήσει να μεταφέρει τα νομίσματα του σε κάποιο προσωπικό πορτοφόλι εκτός Revolut αυτό αυτή τη στιγμή μπορεί να γίνει μόνο για το Bitcoin αλλά σύντομα γίνονται προσπάθειες ώστε να μπορεί να γίνει και για τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

Γιατί να ασχοληθεί η Revolut με τα κρυπτονομίσματα?

Γενικά η Revolut είναι μια πλατφόρμα οικονομικών συναλλαγών που βγάζει τα κέρδη της από τα τέλη συναλλαγών, με το χαμό που γίνετε στα κρυπτονομίσματα δεν είναι καθόλου παράλογο να θέλει να συμμετέχει και αυτή στις συναλλαγές καθώς τα κέρδη είναι τεράστια, σίγουρα θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί στο μέλλον για τις κρυπτο υπηρεσίες της καθώς είναι η πιο γρήγορη και εύκολη επιλογή για κάποιον αρχάριο που είναι ήδη χρήστης της πλατφόρμας και θέλει απλά να συμμετέχει και αυτός στα κρυπτο απλά αγοράζοντας λίγο bitcoin χωρίς να χρειάζεται να μπει στη διαδικασία να μάθει τι είναι αυτό.

Είναι ασφαλές να έχουμε κρυπτονομίσματα στη Revolut?

Τώρα για το αν είναι ασφαλές να έχουμε τα κρυπτο μας στη Revolut, από άποψη ασφάλειας και νομοθετικών ελέγχων σίγουρα είναι πολύ πιο ασφαλές από τα περισσότερα crypto ανταλλακτήρια αλλά είναι γενικά αντίθετο με την λογική των κρυπτονομισμάτων που είναι η αποκέντρωση “not your keys not your coins”.

Αξίζει να αγοράσουμε κρυπτονομίσματα μέσο Revolut?

Σίγουρα αυτή τη στιγμή η Revolut για συναλλαγές κρυπτο δεν είναι και η καλύτερη επιλογή, οι ανάγκες κάθε χρήστη όμως είναι διαφορετικές, υπάρχουν χρήστες που δεν θέλουν να μάθουν τι είναι τα κρυπτο ή τους είναι δύσκολο να τα κατανοήσουν και απλά θέλουν να αγοράσουν κάποια από τα πιο γνωστά γιατί άκουσαν ότι είναι μια καλή επένδυση, έτσι επειδή όλοι σχεδόν έχουν Revolut για να μην μπουν στη διαδικασία να ψάξουν ανταλλακτήρια και να ανοίξουν λογαριασμούς αγοράζουν κατευθείαν από Revolut και τα αφήνουν εκεί γιατί απλά τους βολεύει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ