Rocket Pool (RPL)

0
383

Τι είναι το Rocket Pool (RPL)

Το Rocket Pool (RPL) είναι ένα δίκτυο αποκεντρωμένων κόμβων που εκτελούν υπηρεσίες επικύρωσης για το blockchain Ethereum 2.0. Σκοπός του είναι να παρέχει στους χρήστες που δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα ελάχιστα διακριτικά ETH για stacking έναν πιο αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσουν και να παρακολουθήσουν οι ίδιοι ένα κόμβο. Αυτό όχι μόνο βοηθά στην ενσωμάτωση νέων χρηστών, αλλά δίνει επίσης στους λιγότερο τεχνικούς χρήστες την ευκαιρία να συμμετέχουν στο stacking καθώς δεν είναι εύκολο για έναν χρήστη που δεν έχει τεχνικές γνώσεις να τρέξει τον δικό του κόμβο.

Πώς λειτουργεί το Rocket Pool

 Rocket Pool stacking

Το Rocket Pool το καταφέρνει αυτό με τη χρήση έξυπνων συμβολαίων για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας καθώς αυτά τα έξυπνα συμβόλαια χειρίζονται τις τεχνικές λεπτομέρειες όπως τη δημιουργία ενός κόμβου επικύρωσης και η διαχείριση της κατάθεσης των νομισμάτων που απαιτούνται για τη συμμετοχή.

Αντί να καταθέσουν το ελάχιστο ποσό των 32 ETH, οι επενδυτές μπορούν να ποντάρουν μόνο με 16 ETH. Επιπλέον, η όλη διαδικασία αυτοματοποιείται από το Rocket Pool με τη διαχείριση όλων των εργασειών να γίνεται από την πλατφόρμα, χωρίς να απαιτείται καμία αλληλεπίδραση από τον χρήστη.

Κάθε φορά που ένας χρήστης ποντάρει από 16 έως 32 ETH, λαμβάνει ως αντάλλαγμα το διακριτικό rETH που αντιπροσωπεύει δύο βασικά πράγματα: το ποντάρισμά και την απόδοσή. Ενώ τα περιουσιακά στοιχεία είναι κλειδωμένα, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το rETH όπως και κάθε άλλο διακριτικό ERC-20, όπως να το πουλήσουν, να το χρησιμοποιήσουν σε πλατφόρμες DeFi ή να το ασφαλίσουν σε εκτός διαδικτύου αποθήκευση.

Rocket Pool token (RPL)

Το διακριτικό RPL είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα του δικτύου Rocket Pool το οποίο χρησιμοποιείται για την πληρωμή υπηρεσιών στο δίκτυο και την παροχή κινήτρων στους χρήστες να συμμετέχουν στο δίκτυο. Οι κάτοχοι κουπονιών RPL μπορούν επίσης να κερδίσουν ανταμοιβές με τη μορφή μεριδίου των τελών συναλλαγών του δικτύου και ανταμοιβών stacking. Αυτό δίνει κίνητρα στους χρήστες να κρατούν και να χρησιμοποιούν το RPL, καθώς όχι μόνο τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του δικτύου αλλά επίσης παρέχει μια οικονομική ανταμοιβή για να το κάνουν.

Η οικονομία συμβολαίων του Rocket Pool έχει σχεδιαστεί για να είναι αυτοσυντηρούμενη, με τις χρεώσεις από συναλλαγές και ανταμοιβές να χρησιμοποιούνται για την πληρωμή της συνεχής ανάπτυξης και συντήρησης του δικτύου. Αυτό διασφαλίζει ότι το δίκτυο είναι σε θέση να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους χρήστες και να αυξάνει τη βάση χρηστών του με την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον, το διακριτικό RPL διαθέτει ενσωματωμένο πληθωριστικό μηχανισμό, όπου ένα μέρος των προμηθειών συναλλαγής και των ανταμοιβών stacking να χρησιμοποιούνται για την επαναγορά διακριτικών RPL από την ανοιχτή αγορά και την καύση τους. Αυτό βοηθά στην αύξηση της αξίας του διακριτικού με την πάροδο του χρόνου και παρέχει ένα οικονομικό κίνητρο στους χρήστες να κρατούν και να χρησιμοποιούν RPL.

Είναι ασφαλές το Rocket Pool;

Έχουμε ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η χρήση πλατφορμών τρίτων όπως το Rocket Pool είναι πολύ καλύτερη για αρχάριους από το να δημιουργήσουν έναν κόμβο μόνοι τους. Όχι μόνο δεν θα ανησυχούν για την περικοπή των στοιχηματισμένων περιουσιακών στοιχείων τους (staked ETH), αλλά δεν θα χρειαστεί και να αφιερώσουν χρόνο στην παρακολούθηση του κόμβου τους.

Πόσο ασφαλείς είναι όμως οι πλατφόρμες πονταρίσματος όπως το Rocket Pool; Μπορείτε ακόμα να χάσετε ETH, και αν ναι, πώς; Επιπλέον, μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί την ομάδα πίσω από αυτό;

Πρώτο και κύριο, τα έξυπνα συμβόλαια της Rocket Pool είναι εντελώς ανοιχτού κώδικα και έτοιμα να αναλυθούν από τον οποιονδήποτε. Όλα αυτά ελέγχονται πλήρως από αξιόπιστες εταιρείες ασφάλειας blockchain σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης τους, γεγονός που προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Για την καταπολέμηση των εκμεταλλεύσεων, η ομάδα παρέχει επίσης οικονομικά κίνητρα στους χρήστες της να τους αναφέρουν τυχόν προβλήματα μέσω ενός προγράμματος επιβράβευσης σφαλμάτων.

Δεδομένου ότι το έργο είναι πλήρως αποκεντρωμένο, είναι αδύνατο για οποιονδήποτε να μεταφέρει τα περιουσιακά σας στοιχεία ή να τα ελέγξει με τρόπο που δεν έχει σχεδιαστεί από το έξυπνο συμβόλαιο. Όλες οι καταθέσεις κατανέμονται σε χειριστές κόμβων που τις χρησιμοποιούν για την επικύρωση συναλλαγών – και ακόμη και αυτοί έχουν μεγάλη ευθύνη καθώς απαιτείται να ποντάρουν και οι ίδιοι ETH. Στην πραγματικότητα, οι χειριστές κόμβων πρέπει να ποντάρουν τον ίδιο αριθμό διακριτικών ETH που τους έχουν εκχωρηθεί. Εάν δεν εκτελούν επιμελώς τα καθήκοντά τους οπως οριζετε με τους όρους συμμετοχής, τιμωρούνται από το δίκτυο και χάνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

website: https://rocketpool.net/

Στις 18/01/2023 ανακοινωθηκε η προσθηκη του Rocket Pool token στο ανταλακτήριο της Binance

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ