singularityNET (AGIX)

0
672

Τι είναι το singularityNET (AGIX)

Το SingularityNET είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα που κυκλοφόρησε επίσημα to 2017 η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain για να δημιουργήσει μια αποκεντρωμένη αγορά AI. Πρόκειται για έναν ανοιχτού κώδικα τεχνίτη νοημοσύνη ο οποίος επιτρέπει σε προγραμματιστές και οργανισμούς να μοιράζονται αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης επιτρέποντας παράλληλα στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών AI μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας.

Η ιστορία του SingularityNET ξεκινά με τους ιδρυτές του, τον Dr. Ben Goertzel διάσημο ερευνητή και επιχειρηματία AI και τον Dr. David Hanson Διευθύνων Σύμβουλο της Hanson Robotics, μιας εταιρείας που δημιουργεί ρομπότ με ανθρώπινη νοημοσύνη και συναισθηματικές ικανότητες. Ο Δρ. Hanson είναι πρωτοπόρος στον τομέα της ρομποτικής, ο οποίος δημιουργεί ρομπότ με ανθρώπινες εμφανίσεις και συμπεριφορές για πάνω από μια δεκαετία.

Το SingularityNET συνδυάζει την τεχνολογία blockchain και την τεχνητή νοημοσύνη, γεγονός που είναι κατανοητό ότι το καθιστά ένα πολύ περίπλοκο έργο, γιατί παρόλο που αρχικά το σχέδιο ήταν να γίνει μια αγορά τεχνητής νοημοσύνης για εφαρμογές και υπηρεσίες, ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα αυτοσυντηρούμενο δίκτυο τεχνητής νοημοσύνης, που θα επιτρέπει στους προγραμματιστές μέσο έξυπνων συμβολαίων να δημιουργούν και να μοιράζονται υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες θα μπορούν να συνεργάζονται μετάξι τους και έτσι να δημιουργείτε εύκολα μια τελική υπηρεσία χρήσης για τον καταναλωτή. Επειδή οι τομείς που μπορεί να αναπτυχθεί η τεχνίτη νοημοσύνη είναι απεριόριστοι, η ομάδα στο ξεκίνημα της αποφάσισε να επικεντρωθεί στους τομείς του Cloud Robotics, της Βιοϊατρικής Έρευνας και Κυβερνασφάλειας.

AI Marketplace

Η βασική πλατφόρμα εκτελεί βασικές λειτουργίες, όπως τη διευκόλυνση αξιόπιστων και αυτοματοποιημένων συναλλαγών με βάση τη μεσολάβηση πολλών μερών, τη δημοσίευση νέων υπηρεσιών και οργανισμών τεχνητής νοημοσύνης στο blockchain, τη παρακολούθηση επιτυχημένων API και τον καθορισμό στρατηγικών τιμολόγησης. Στην κορυφή της πλατφόρμας, το AI Marketplace προσφέρει μια πλούσια εμπειρία διεπαφής για τον χρήστη που του επιτρέπει να βρίσκει να αξιολογεί και να δοκιμάζει εύκολα υπηρεσίες που είναι εγγεγραμμένες στην πλατφόρμα. Οι περισσότερες υπηρεσίες προσφέρουν περιορισμένο αριθμό δωρεάν API, ώστε οι χρήστες να μπορούν να έχουν καλή εντύπωση για το τι έχει να προσφέρει η υπηρεσία. Πέρα από αυτό, οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν για πρόσθετες υπηρεσίες απευθείας με το εγγενές διακριτικό AGIX ή με νόμισμα fiat χρησιμοποιώντας το Paypal.

Κάθε υπηρεσία που φιλοξενείται στην αγορά αντιπροσωπεύεται από μια σελίδα προφίλ που προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφίες και βίντεο του προϊόντος, τιμολόγηση, οδηγίες εγκατάστασης και εκτέλεσης, βαθμολογία του προϊόντος και δωρεάν demo.

AI Publisher

Οι πάροχοι υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης δημοσιεύουν και δημιουργούν έσοδα από τις υπηρεσίες τους στην ανοιχτή αγορά, επεκτείνοντας την εμβέλεια των προγραμματιστών για να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες παγκοσμίως.
Οι εκδότες τεχνητής νοημοσύνης έχουν επίσης δωρεάν πρόσβαση σε προηγμένες δυνατότητες εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, αναλυτικά στοιχεία χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, διαχείριση και συντονισμό ομάδας, οικονομική διαχείριση των υπηρεσιών τους και εκτενή εργαλεία δοκιμών beta.

SingularityNET Γέφυρα

Η γέφυρα του SingularityNet επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τα διακριτικά τους σε υποστηριζόμενες blockchain. Επί του παρόντος, υποστηρίζει τα διακριτικά AGIX και NTX στο Ethereum και το Cardano.

Μια βασική πτυχή της Δεύτερης Φάσης ήταν να επιτραπεί η ανταλλαγή 1-προς-1 των διακριτικών AGIX στις αλυσίδες Ethereum και Cardano. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει επίσης το διακριτικό NTX που υπάρχει και στις δύο αλυσίδες. Η γέφυρα επιτρέπει την μετατροπή των κουπονιών AGIX και NTX σε αυτές τις αλυσίδες και κατασκευάστηκε σε στενή συνεργασία με το Input Output Global (IOG).

Η γέφυρα SingularityNET επιτρέπει σε οποιονδήποτε να μετακινήσει κουπόνια AGIX-ETH από το πορτοφόλι του Ethereum σε μάρκες AGIX-ADA στο πορτοφόλι Cardano ή αντίστροφα (ή NTX-ETH και NTX-ADA, κ.λπ.). Όταν μετατρέπετε μάρκες από Ethereum σε Cardano, η γέφυρα θα καίει τα διακριτικά  που βασίζονται στο Ethereum σε ένα έξυπνο συμβόλαιο και ίσος αριθμός νέων διακριτικών θα δημιουργείτε στο Cardano. Όταν επιστρέφετε από το Cardano στο Ethereum, τα κουπόνια AGIX-ADA θα καίγονται και η ίδια ποσότητα κουπονιών AGIX-ETH θα ξανά δημιουργείτε στην πλευρά του Ethereum.

AGI(Χ) TOKEN

Το ICO για το διακριτικό AGI του SingularityNET πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, εν μέσω του τεράστιου ράλι που οδήγησε πολλά κρυπτονομίσματα στα υψηλά όλων των εποχών. Το AGI κατάφερε να φτάσει το μέγιστο όριο του σε λιγότερο από 24 ώρες, πουλώντας 500 εκατομμύρια νομίσματα AGI και συγκεντρώνοντας 32,8 εκατομμύρια δολάρια. Τα AGI πωλήθηκαν στην τιμή των 0,10 $ το καθένα, αν και πολλά δόθηκαν ως μπόνους.

Πέρα από τα νομίσματα που πουλήθηκαν στο ICO υπήρξαν άλλα 200 εκατομμύρια τα οποία διατέθηκαν για το SingularityNET reward pool, 180 εκατομμύρια διανεμήθηκαν στους ιδρυτές, 80 εκατομμύρια δόθηκαν στο SingularityNET Foundation για υποστήριξη λειτουργιών και 40 εκατομμύρια διανεμήθηκαν ως επιβραβεύσεις στους υποστηρικτές της εκστρατείας, φτάνοντας έτσι το μέγιστο αριθμό νομισμάτων στο ένα δις.

Τα 200 εκατομμύρια που διατέθηκαν για το reward pool δίνονται σαν επιβράβευση σε αυτούς που κάνουν staking το νόμισμα και θα μοιραστούν σε μια συνολική περίοδο 10 ετών. Μόλις διανεμηθούν όλα τα νομίσματα, θα εναπόκειται στην κοινότητα να ψηφίσει και να αποφασίσει εάν πρέπει να κοπούν περισσότερα νομίσματα  για να συνεχιστεί ο μηχανισμός staking ή εάν τη θέση του θα πάρει κάποιος άλλος μηχανισμός.

Το 2021 με την απόφαση του έργου να μεταφερθεί από το Ethereum στο Cardano άλλαξε και το διακριτικό από AGI σε AGIX και δημιουργήθηκαν άλλο ένα δις νομίσματα κάνοντας πλέον το συνολικό αριθμό στα 2 δις.

AGIX STAKING

singularityNET (AGIX)
https://staking.singularitynet.io/howitworks

Κάνοντας staking τα διακριτικά AGIX, υποστηρίζετε τις λειτουργίες του δικτύου και με αυτόν τον τρόπο θα ανταμειφθείτε με περισσότερα διακριτικά AGIX για τις συνεισφορές σας. Τα διακριτικά κλειδώνονται σε περιόδους πονταρίσματος 30 ημερών και θα χρησιμοποιηθούν για την διεκπεραίωση των συναλλαγών στην blockchain πλατφόρμα SingularityNET. Στο τέλος της περιόδου των 30 ημερών, μπορείτε είτε να συνεχίσετε το Staking σας είτε να τα αποσύρετε μαζί με οποιαδήποτε ανταμοιβή κερδίσατε κατά τη διάρκεια της περιόδου κλειδώματος.

Οικοσυστημα

Το SingularityNET ενώ χτίζει τα θεμέλια για το AGIΧ, χτίζει επίσης και ένα οικοσύστημα έργων που θα τροφοδοτήσει την πλατφόρμα με υπηρεσίες AI και θα δημιουργήσει τη μαζική χρήση του AGIX. Αυτά τα έργα του SingularityNET αναπτύσσονται σε μια σειρά στρατηγικά επιλεγμένων αγορών που περιλαμβάνουν DeFi, Ρομποτική, Βιοτεχνολογία, Μακροζωία, Παιχνίδια , Μέσα, Τέχνες, Ψυχαγωγία , AI σε επίπεδο επιχείρησης.

Το SingularityNET λειτουργεί σαν βάση που παρέχει καθοδήγηση, χρηματοδότηση και τεχνογνωσία σε αυτά τα εγχειρήματα με στόχο να τα μετατρέψει σε επιτυχημένες και πλήρως ανεξάρτητες οντότητα στο αληθινό πνεύμα της αποκέντρωσης. Παρακάτω θα δούμε μια επισκόπηση αυτών των έργων, που κυμαίνονται από νέα αναδυόμενα εγχειρήματα έως πλήρως λειτουργικούς και εντελώς ανεξάρτητους οργανισμούς.

Κάποια από αυτά τα έργα πιθανόν να είναι μια καλή επένδυση για το μέλλον

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ