Τι είναι ο περιηγητής Brave και το Basic Attention Token:

0
2352

Τι είναι ο περιηγητής Brave και το Basic Attention Token:

Το πρόγραμμα περιήγησης Brave και το Basic Attention Token (BAT) αποτελεί μία από τις πιο επαναστατικές ιδέες στο χώρο του Blockchain, καθώς προσπαθεί να λύσει ορισμένα βασικά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα με την ψηφιακή διαφήμιση. Το BAT είναι ένα utility token ενσωματωμένο στο πρόγραμμα περιήγησης Brave με τη χρησιμότητα του να αποσκοπεί στην καλύτερη διαχείριση των ψηφιακών διαφημίσεων, τόσο από την πλευρά των εκδοτών όσο και των χρηστών. Είναι αποκεντρωμένο, ανοιχτού κώδικα και χτισμένο πάνω στο Ethereum. Αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν μοναδικό, καθώς οι στόχοι της ομάδας πίσω από αυτό είναι να το επεκτείνουν στους πιο δημοφιλείς περιηγητές αναζήτησης.

Το Brave προσφέρει ένα πρόγραμμα περιήγησης που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς προστατεύει τους χρήστες από τις διαφημίσεις τρίτων και τους ιχνηλάτες. Σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης, οι διαφημιζόμενοι και οι χρήστες έχουν όλα τα κίνητρα να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον ώστε να παράγουν τη μεγαλύτερη αξία. Είναι μακράν το ταχύτερο διαθέσιμο πρόγραμμα περιήγησης για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, είτε χρησιμοποιείται σε κινητή συσκευή, είτε σε υπολογιστή. Η χρήση μνήμης του προγράμματος περιήγησης είναι εξαιρετικά χαμηλή, με αποτέλεσμα οι ιστότοποι να φορτώνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα. Είναι 3-6 φορές γρηγορότερος από τους πιο δημοφιλείς περιηγητές.

Ποιο είναι το Πρόβλημα της ψηφιακής διαφήμισης

Με την πάροδο των χρόνων οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν, πώς τα δεδομένα τους συλλέγονται και χρησιμοποιούνται με καταχρηστικό τρόπο από διαφημιστικές εταιρείες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως πχ το Facebook. Η αυξανόμενη ζήτηση για λογισμικό αποκλεισμού διαφημίσεων αποτελεί μια σημαντικότατη απόδειξη της προσπάθειας των καταναλωτών να προστατεύσουν την ιδιωτικότητα τους και να ελέγξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα στοιχειά που θα δώσουν στο διαδίκτυο.

Η βιομηχανία της ψηφιακής διαφήμισης έχει αποδειχτεί πολύ ικανή στην εκμετάλλευση τον ιδιωτικών πληροφοριών αλλά καθόλου ικανή στο να προστατέψει τα συμφέροντα των εκδοτών και των χρηστών. Το διαφημιστικό οικοσύστημα έχει κατακλυστεί από την εκμετάλλευση των δεδομένων των χρηστών, καθώς και το υψηλό κόστος της πώλησης αυτών μαζί με τη λήψη άσχετων και απρόσωπων διαφημίσεων σε βάρος των εκδοτών.

Τι είναι αυτό που προσφέρει το BAT
  • Οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν τους εκδότες σε BAT για να προβάλλουν τις διαφημίσεις στους χρήστες.
  • Οι χρήστες κερδίζουν BAT όταν βλέπουν τις διαφημίσεις. Η προσοχή του χρήστη παρακολουθείται στις συσκευές και στο πρόγραμμα περιήγησης Brave χρησιμοποιώντας την τεχνολογία εκμάθησης μηχανών (τα προσωπικά δεδομένα παραμένουν πάντα μέσα στις συσκευές που χρησιμοποιούνται).
  • Οι διαφημιζόμενοι επιτυγχάνουν καλύτερη απόδοση της διαφήμισης τους ως αποτέλεσμα ενός πιο ακριβούς συστήματος που βασίζεται σε κίνητρα.
Πως λειτουργεί το BAT token

Η αρχή λειτουργίας του Browser είναι πολύ απλή. Οι διαφημιστές πηγαίνουν στους εκδότες και τους προσφέρουν ένα συγκεκριμένο ποσό BAT, το οποίο αποφασίζεται από την μέτρηση της προσοχής του χρήστη. Στη συνέχεια οι εκδότες βάζουν το περιεχόμενο που δημιουργούν και οι χρήστες λαμβάνουν μερικά BAT κάθε φορά που βλέπουν μια διαφήμιση. Το BAT token όπως και τα περισσότερα utility tokens, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πλατφόρμα του Brave ή να ανταλλαχθεί – πωληθεί σε ανταλλακτήρια όπως το Binance και το Coinbase.

Η κύρια ιδέα εδώ είναι οτι όλα τα δεδομένα του χρήστη κρατούνται ασφαλή και ιδιωτικά, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν πιο συγκεκριμένες και εξατομικευμένες διαφημίσεις. Οι εκδότες επωφελούνται από τα ΒΑΤ βασιζόμενοι στην παρατήρηση του χρήστη μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα το δυναμικό ανταμοιβής τους στη διαδικασία. Οι διαφημιζόμενοι, με τη σειρά τους, λαμβάνουν πολύ καλύτερες και ακριβέστερες αναφορές μαζί με την αυξημένη απόδοση των διαφημίσεων τους.

Το ΒΑΤ αποκεντρώνει πλήρως τα δίκτυα διαφημίσεων, επιτρέποντας στους εκδότες και τους διαφημιζόμενους να συνεργάζονται άμεσα μέσω της τεχνολογίας “παρακολούθησης της προσοχής” του BRAVE περιηγητή, η οποία αυξάνει την ποιότητα των διαφημίσεων που προβάλλονται ενώ διατηρεί την αποτελεσματικότητα.

Όταν έχετε επιλέξει το Brave Rewards, το Brave πρόγραμμα περιήγησης θα αλλάξει τις διαφημίσεις σε έναν ιστότοπο με δικές του διαφημίσεις. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι οι διαφημίσεις του Brave δεν σας παρακολουθούν και όταν οι χρήστες ( δηλαδή εσείς) παρακολουθείτε διαφημίσεις, λαμβάνετε ως ανταμοιβή ΒΑΤ token.

ΤΟ Brave θα κρατήσει το 30% των εσόδων των διαφημίσεων που δαπανώνται από τους διαφημιζόμενους, ενώ θα μεταφέρει το υπόλοιπο 70% στους χρήστες. Οι χρήστες λαμβάνουν τα BAT tokens στον λογαριασμό τους για προσωπική χρήση ή να στείλουν δωρεές στις αγαπημένες τους ιστοσελίδες.

Πως μετριέται η προσοχή του χρήστη:

Το Brave έχει μια μοναδική προσέγγιση της μέτρησης της προσοχής ενός χρήστη στο πρόγραμμα περιήγησης, παρακολουθεί τη συμμετοχή του χρήστη σε μια ενεργή καρτέλα σε πραγματικό χρόνο, προβάλλοντας σχετικές διαφημίσεις με βάση το χρόνο που γίνετε η κύλιση του ποντικιού πάνω σε συγκεκριμένο περιεχόμενο στην καρτέλα.

Το πρόγραμμα περιήγησης υπολογίζει μια «βαθμολογία προσοχής» βάσει του κατά πόσο μια σελίδα προβάλλεται για τουλάχιστον 25 δευτερόλεπτα και το συνολικό χρόνο που δαπανάται σε αυτήν τη σελίδα. Άλλα στοιχεία δεδομένων (όπως ο τύπος περιεχομένου που προβάλλεται) συμπεριλαμβάνονται και αποστέλλονται στο λογιστικό σύστημα του Brave, το οποίο καταγράφει και αποστέλλει πληρωμές στον εκδότη και στο χρήστη με βάση την τελική βαθμολογία προσοχής.

Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στο BAT να μετρήσει αποτελεσματικότερα την προσοχή των χρηστών και να ανταμείψει με ακρίβεια τους εκδότες και τους χρήστες.Η εταιρεία διαθέτει επίσης τη χρήση της Μηχανικής μάθησης για την παροχή μιας ανώτερης διαδικασίας για την παρακολούθηση της δραστηριότητας των χρηστών, προκειμένου να μοιράζονται πιο σχετικές διαφημίσεις.

Η πορεία του Brave

Το Brave σχεδιάζει να παρέχει πολλές χρήσεις στο μέλλον για χρήστες που διαθέτουν BAT tokens. Για παράδειγμα, οι εκδότες θα είναι σε θέση να προσφέρουν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας για όσους πληρώνουν χρησιμοποιώντας BAT. Επιπλέον, οι χρήστες θα ανταμείβονται με ΒΑΤ για την προώθηση του περιεχομένου των εκδοτών τους.

Ο περιηγητής του Brave είναι ακόμα νέος και έχει ορισμένες ατέλειες , οι οποίες πρέπει να λυθούν καθώς δεν συνεργάζεται τέλεια με όλους τους ιστότοπους. Παρόλα αυτά κάνει απίστευτη δουλειά στη ταχύτητα και στο μπλοκάρισμα διαφημίσεων. Ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται συνεχώς ,γεγονός που πιστοποιεί την αποδοχή του Brave ως βασικό περιηγητή. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Brave και να κατεβάσετε τον απίθανο αποκεντρωμένο περιηγητή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ