Τι είναι ο περιηγητής Brave και το Basic Attention Token?

Το πρόγραμμα περιήγησης Brave και το Basic Attention Token (BAT) είναι μία από τις πιο επαναστατικές ιδέες στο χώρο του Blockchain καθώς προσπαθεί να λύσει ορισμένα βασικά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα με την ψηφιακή διαφήμιση. Το BAT είναι ένα utility token ενσωματωμένο στο πρόγραμμα περιήγησης Brave με τη χρησιμότητα του να είναι η καλύτερη διαχείριση των ψηφιακών διαφημίσεων από πλευρά εκδοτών και χρηστών, είναι αποκεντρωμένο, ανοιχτού κώδικα και χτισμένο πάνω στο Ethereum, αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν μοναδικό, καθώς οι στόχοι της ομάδας πίσω από αυτό είναι να το επεκτείνουν στους πιο δημοφιλές περιηγητές αναζήτησης.

Το Brave προσφέρει ένα πρόγραμμα περιήγησης που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και προστατεύει τους χρήστες από τις διαφημίσεις τρίτων και τους ιχνηλάτες. Σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης, οι διαφημιζόμενοι και οι χρήστες έχουν όλα τα κίνητρα να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον ώστε να παράγουν τη μεγαλύτερη αξία. Είναι μακράν το ταχύτερο διαθέσιμο πρόγραμμα περιήγησης για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, είτε χρησιμοποιείται σε κινητή συσκευή είτε σε υπολογιστή. Η χρήση μνήμης του προγράμματος περιήγησης είναι εξαιρετικά χαμηλή και οι ιστότοποι φορτώνουν πολύ πιο γρήγορα. Είναι 3-6 φορές γρηγορότερος από τους πιο δημοφιλής περιηγητές.

Ποιο είναι το Πρόβλημα της ψηφιακής διαφήμισης

Οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν, πώς τα δεδομένα τους συλλέγονται και χρησιμοποιούνται με καταχρηστικό τρόπο από εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και κάνουν προσπάθειες να προστατεύσουν Ιδιωτικότητα τους όσο καλύτερα μπορούν. Αυτό αποδεικνύεται από την αυξανόμενη ζήτηση για λογισμικό αποκλεισμού διαφημίσεων καθώς και την προσπάθεια να ελέγχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα στοιχειά τους που θα δοθούν στο διαδίκτυο.

Η βιομηχανία της ψηφιακής διαφήμισης έχει αποδειχτεί πολύ ικανή στην εκμετάλλευση τον ιδιωτικών πληροφοριών αλλά καθόλου ικανή στο να προστατέψει τα συμφέροντα των εκδοτών αλλά και των χρηστών. Το διαφημιστικό οικοσύστημα έχει κατακλυστεί από την εκμετάλλευση των δεδομένων των χρηστών, καθώς και το υψηλό κόστος της πώλησης αυτών μαζί με τη λήψη άσχετων και απρόσωπων διαφημίσεων σε βάρος των εκδοτών.

Τι είναι αυτό που προσφέρει το BAT

  • Οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν τους εκδότες σε BAT για να προβάλλουν τις διαφημίσεις στους χρήστες.
  • Οι χρήστες κερδίζουν BAT όταν βλέπουν τις διαφημίσεις. Η προσοχή του χρήστη παρακολουθείται στις συσκευές και στο πρόγραμμα περιήγησης Brave χρησιμοποιώντας την τεχνολογία εκμάθησης μηχανών (τα προσωπικά δεδομένα παραμένουν πάντα μέσα στις συσκευές που χρησιμοποιούνται).
  • Οι διαφημιζόμενοι επιτυγχάνουν καλύτερη απόδοση της διαφήμισης τους, ως αποτέλεσμα ενός πιο ακριβούς συστήματος που βασίζεται σε κίνητρα.

Πως λειτουργεί το BAT token

Οι εκδότες βάζουν το περιεχόμενο που δημιουργούν, οι διαφημιστές έρχονται έπειτα στους εκδότες και τους προσφέρουν ένα συγκεκριμένο ποσό BAT, αποφασίζουν για το ποσό αυτό μετρώντας την προσοχή του χρήστη, οι χρήστες στη συνέχεια λαμβάνουν μερικά BAT για την συμμετοχή. Όπως και τα περισσότερα utility tokens μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πλατφόρμα του Brave ή να ανταλλαχθεί / πωληθεί σε ανταλλακτήρια όπως το Binance και την Coinbase

Η κύρια ιδέα εδώ είναι όλα τα δεδομένα χρήστη κρατούνται ασφαλή και ιδιωτικά, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν πιο συγκεκριμένες, εξατομικευμένες διαφημίσεις.Οι εκδότες επωφελούνται από τα ΒΑΤ επειδή αντιμετωπίζουν σημαντικά λιγότερη απάτη, ενώ παράλληλα μεγιστοποιούν το δυναμικό ανταμοιβής τους στη διαδικασία. Οι διαφημιζόμενοι, με τη σειρά τους, λαμβάνουν πολύ καλύτερες και ακριβέστερες αναφορές μαζί με την αυξημένη απόδοση των διαφημίσεων τους.

Το ΒΑΤ αποκεντρώνει πλήρως τα δίκτυα διαφημίσεων, επιτρέποντας στους εκδότες και τους διαφημιζόμενους να συνεργάζονται άμεσα μέσω της τεχνολογίας “παρακολούθησης της προσοχής” του BRAVE περιηγητή, η οποία αυξάνει την ποιότητα των διαφημίσεων που προβάλλονται ενώ διατηρεί την αποτελεσματικότητα.

Όταν έχετε επιλέξει το Brave Rewards, το Brave πρόγραμμα περιήγησης θα ανταλλάξει διαφημίσεις σε έναν ιστότοπο με δικές του διαφημίσεις. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι οι διαφημίσεις του Brave δεν σας παρακολουθούν και όταν οι χρήστες προβάλλουν ή ασχολούνται με τις διαφημίσεις, λαμβάνουν ανταμοιβή με token BAT.

ΤΟ Brave θα κρατήσει το 30% των εσόδων των διαφημίσεων που δαπανώνται από τους διαφημιζόμενους, ενώ θα μεταφέρει το υπόλοιπο 70% στους χρήστες. Οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το BAT στους λογαριασμούς τους για δωρεές στους χρήστες σε διάφορα κοινωνικά μέσα και άλλους ιστότοπους ή με δωρεές στις αγαπημένες τους ιστοσελίδες.

Πως μετριέται η προσοχή του χρήστη?

Το Brave έχει τη μοναδική προσέγγιση της μέτρησης της προσοχής ενός χρήστη στο πρόγραμμα περιήγησης, πράγμα που σημαίνει ότι παρακολουθεί τη συμμετοχή του χρήστη σε μια ενεργή καρτέλα σε πραγματικό χρόνο, προβάλλοντας σχετικές διαφημίσεις με βάση το χρόνο που γίνετε κύλιση του ποντικιού πάνω σε συγκεκριμένο περιεχόμενο στην καρτέλα.

Το πρόγραμμα περιήγησης υπολογίζει μια «βαθμολογία προσοχής» βάσει του κατά πόσο μια σελίδα προβάλλεται για τουλάχιστον 25 δευτερόλεπτα και το συνολικό χρόνο που δαπανάται σε αυτήν τη σελίδα. Άλλα στοιχεία δεδομένων (όπως ο τύπος περιεχομένου που προβάλλεται) συμπεριλαμβάνονται και αποστέλλονται στο λογιστικό σύστημα του Brave, το οποίο καταγράφει και αποστέλλει πληρωμές στον εκδότη και στο χρήστη με βάση την τελική βαθμολογία προσοχής.

Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στο BAT να μετρήσει αποτελεσματικότερα την προσοχή των χρηστών και να ανταμείψει με ακρίβεια τους εκδότες και τους χρήστες.Η εταιρεία διαθέτει επίσης τη χρήση της Μηχανικής μάθησης για την παροχή μιας ανώτερης διαδικασίας για την παρακολούθηση της δραστηριότητας των χρηστών, προκειμένου να μοιράζονται πιο σχετικές διαφημίσεις.

Η πορεία του Brave

Το Brave σχεδιάζει να παρέχει πολλές χρήσεις στο μέλλον για χρήστες που διαθέτουν BAT tokens. Για παράδειγμα, οι εκδότες θα είναι σε θέση να προσφέρουν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας για όσους πληρώνουν χρησιμοποιώντας BAT. Η το ότι οι χρήστες θα ανταμείβονται επίσης με ΒΑΤ για την προώθηση του περιεχομένου των εκδοτών τους.

Ο περιηγητής του Brave είναι ακόμα νέος και έχει μερικά μικρά θεματάκια που πρέπει να λυθούν καθώς δεν συνεργάζεται τέλια με όλους τους ιστότοπους αλλά κάνει απίστευτη δουλειά στη ταχύτητα και στο μπλοκάρισμα διαφημίσεων, παραμένει απίστευτα υποσχόμενος με τον αριθμό των ατόμων που τον χρησιμοποιούν συνεχώς να αυξάνετε. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείς να επισκεφτείς τον ιστότοπο του Brave και να κατεβάσεις τον απίθανο αποκεντρωμένο περιηγητή.

DOWNLOAD BRAVE