Τι είναι το Play 2 Earn

0
230

Τι είναι το Play 2 Earn

Το play to earn, ειδικά στα κρυπτο, είναι το είδος των παιχνιδιών, που επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν ανταμοιβές εντός του παιχνιδιού, οι οποίες μπορούν να μετατραπούν σε κανονικά fiat χρήματα.

Ένας τρόπος με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να «παίξουν για να κερδίσουν» είναι μέσω της χρήσης παιχνιδιών που βασίζονται σε blockchain ή άλλων εφαρμογών που προσφέρουν ανταμοιβές με τη μορφή κρυπτονομισμάτων ή άλλων ψηφιακών στοιχείων. Αυτά τα παιχνίδια ή οι εφαρμογές χρησιμοποιούν συχνά έξυπνα συμβόλαια ή άλλους μηχανισμούς που βασίζονται σε blockchain για τη διανομή των ανταμοιβών με διαφανή και ασφαλή τρόπο.

Για παράδειγμα, ένα παιχνίδι που βασίζεται σε blockchain μπορεί να επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν κρυπτονομίσματα ολοκληρώνοντας ορισμένες εργασίες ή προκλήσεις μέσα στο παιχνίδι. Αυτές οι ανταμοιβές θα μπορούσαν να έχουν τη μορφή ενός συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος, ή θα μπορούσαν να είναι διακριτικά που είναι ειδικά για το παιχνίδι ή την εφαρμογή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά τα διακριτικά μπορεί να έχουν αξία πέρα από το ίδιο το παιχνίδι ή την εφαρμογή και θα μπορούσαν να διαπραγματεύονται σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων ή να χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών.

Έτσι κάλλιστα μπορούμε να έχουμε κάποιον ο οποίος από μια μεγάλη πρόοδο παίζοντας ένα παιχνίδι σε ένα πετυχημένο metaverse θα μπορούσε να έχει κάποια ψηφιακά αγαθά τα οποία πουλώντας τα η νοικιάζοντας  τα σε έναν άλλο παίκτη να του αποφέρουν μια αμοιβή, στη συνέχεια μπορεί να μετατρέψει την αμοιβή του σε ευρώ και να πληρώσει τις συναλλαγές τις καθημερινότητας.

Play 2 Earn
Play 2 Earn

Πώς ξεκίνησαν τα παιχνίδια Play 2 Earn;

Μία από τις πιο σημαντικές ιστορίες που οδήγησαν στην ανάπτυξη του κλάδου ήταν το 2019, οι δημιουργοί του MixMarvel εξήγησαν ότι η τεχνολογία blockchain μπορεί να αλλάξει τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών. Μίλησαν για αυτό κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου blockchain, ενημερώνοντας άλλους λάτρεις για ευκαιρίες στον τομέα του gaming. Επίσης, ο Andre Cronje του Yearn χρησιμοποίησε τη λέξη “GameFi”, περιγράφοντας μια ευκαιρία για τον χρηματοοικονομικό τομέα και τον τομέα των τυχερών παιχνιδιών να συναντηθούν. Χάρη στην τεχνολογία blockchain, πολλοί πάροχοι υπηρεσιών το κατέστησαν αυτό δυνατό.

Συνολικά, το μοντέλο “play to earn” είναι ένας καινοτόμος τρόπος που φέρνει την ιοθέτηση της τεχνολογίας κρυπτονομισμάτων και blockchain σε ένα ευρύτερο κοινό, καθώς προσφέρει στους χρήστες έναν τρόπο να κερδίζουν ψηφιακά στοιχεία μέσω δραστηριοτήτων που τους αρέσουν. Έχει επίσης τη δυνατότητα να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για προγραμματιστές, καθώς τους παρέχει έναν τρόπο να δημιουργούν έσοδα από τα παιχνίδια ή τις εφαρμογές τους μέσω της διανομής ανταμοιβών.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα παιχνιδιών ή εφαρμογών που χρησιμοποιούν το μοντέλο “play to gain” στο πλαίσιο της τεχνολογίας κρυπτονομισμάτων και blockchain:

Axie Infinity: Το Axie Infinity είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται σε blockchain και επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν κρυπτονομίσματα εκτρέφοντας, μεγαλώνοντας και παλεύοντας με πλάσματα εικονικής φαντασίας που ονομάζονται Axies. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί το blockchain Ethereum και επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν μάρκες που ονομάζονται SLP.

CryptoKitties: Το CryptoKitties είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται σε blockchain και επιτρέπει στους χρήστες να εκτρέφουν, να μεγαλώνουν και να εμπορεύονται εικονικές γάτες. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί το blockchain Ethereum και επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν διακριτικά ERC-721.

Decentraland: Το Decentraland είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να βιώνουν και να δημιουργούν έσοδα από περιεχόμενο και εφαρμογές. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί το blockchain Ethereum και επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν μάρκες που ονομάζονται MANA.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα από τα πολλά παιχνίδια και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν το μοντέλο “play to gain” στο πλαίσιο της τεχνολογίας κρυπτονομισμάτων και blockchain. Καθώς η χρήση της τεχνολογίας blockchain συνεχίζει να αυξάνεται, είναι πιθανό περισσότερα παιχνίδια και εφαρμογές να υιοθετήσουν αυτό το μοντέλο ως τρόπο δημιουργίας εσόδων από το περιεχόμενό τους και να προσφέρουν στους χρήστες την ευκαιρία να κερδίσουν ψηφιακά στοιχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ