Τι είναι το Doge Coin

0
336

Τι είναι το Doge Coin

Το Dogecoin είναι ένα κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε το 2013 ως αστείο (Meme) από τους προγραμματιστές λογισμικού Billy Marcus και Jackson Palmer. Βασίστηκε στο δημοφιλές διαδικτυακό μιμίδιο “Doge”, το οποίο περιλαμβάνει έναν σκύλο Shiba Inu και μια ανορθόγραφη εκδοχή της λέξης «σκύλος». Παρά το ταπεινό ξεκίνημά του, το Dogecoin έχει κερδίσει σημαντικούς θαυμαστές και έχει γίνει ένα δημοφιλές μέσο διαδικτυακών φιλοδωρημάτων και συγκέντρωσης χρημάτων για φιλανθρωπίες.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Dogecoin είναι τα εξαιρετικά χαμηλά τέλη συναλλαγών του. Επειδή σχεδιάστηκε ως ένα “διασκεδαστικό” νόμισμα και όχι ως ένα σοβαρό επενδυτικό όχημα, οι δημιουργοί του Dogecoin έθεσαν την ανταμοιβή μπλοκ (δηλαδή την ανταμοιβή για την εξόρυξη ενός νέου μπλοκ) σε πολύ υψηλό επίπεδο σε σύγκριση με άλλα κρυπτονομίσματα. Αυτό οδήγησε στην κυκλοφορία μεγάλου αριθμού Dogecoins, γεγονός που συνέβαλε στη διατήρηση της τιμής του Doge χαμηλή και τις προμήθειες συναλλαγών εξαιρετικά χαμηλά επίσης.

Η Dogecoin κοινότητα έχει αποκτήσει τη φήμη ότι είναι πολύ φιλική και φιλόξενη, πολλοί χρήστες και λάτρεις του Dogecoin το βλέπουν ως έναν τρόπο για να προωθήσουν τη θετικότητα και να διασκεδάσουν στο διαδίκτυο, αυτό βοήθησε στο να γίνει το Dogecoin δημοφιλές μεταξύ ανθρώπων που μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι ή να μην ενδιαφέρονται για τα παραδοσιακά κρυπτονομίσματα.

Dogecoin (PoW).

Το Dogecoin χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό συναίνεσης απόδειξης εργασίας (PoW) για την επικύρωση των συναλλαγών και τη δημιουργία νέων μπλοκ στο blockchain του. Σε ένα σύστημα PoW, οι εξορύκτες ανταγωνίζονται για να λύσουν ένα σύνθετο μαθηματικό πρόβλημα και ο πρώτος που θα το λύσει μπορεί να προσθέσει το επόμενο μπλοκ στο blockchain. Στη συνέχεια, ο εξορύκτης ανταμείβεται με μια ανταμοιβή μπλοκ, η οποία είναι ένα σταθερό ποσό Dogecoin.

Ο μηχανισμός συναίνεσης PoW που χρησιμοποιείται από το Dogecoin βασίζεται στον αλγόριθμο Scrypt, ο οποίος σχεδιάστηκε για να είναι πιο ανθεκτικός σε εξειδικευμένο υλικό (π.χ. ASIC) από άλλους αλγόριθμους PoW όπως ο SHA-256 (που χρησιμοποιείται από το Bitcoin). Αυτό σημαίνει ότι το Dogecoin μπορεί να εξορυχθεί με έναν κανονικό υπολογιστή, καθιστώντας το πιο προσιτό και αποκεντρωμένο από κάποια άλλα κρυπτονομίσματα που μπορούν να εξορυχθούν μόνο με εξειδικευμένο hardware.

Elon Mask Και Doge

Ο Έλον Μασκ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX και της Tesla, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Dogecoin στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνέβαλε στην ενίσχυση της προβολής και της δημοτικότητας του κρυπτονομίσματος. Στις αρχές του 2021, ο Μασκ έκανε tweet για το Dogecoin αρκετές φορές, προκαλώντας την άμεση αύξηση της αξίας του νομίσματος.

Ο Μασκ έχει επίσης αναφέρει το Dogecoin σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε συνεντεύξεις, και το έχει χρησιμοποιήσει ακόμη και ως μέσο πληρωμής για ένα αυτοκίνητο Tesla. Τον Μάιο του 2021, ένας χρήστης στο Reddit ισχυρίστηκε ότι αγόρασε ένα Tesla Model S για Bitcoin, αλλά αργότερα αποκάλυψε ότι χρησιμοποίησε το Dogecoin για να κάνει την αγορά. Ο Μασκ απάντησε στην είδηση στο Twitter, λέγοντας «Όταν το νόμισμα fiat μας αποτύχει, μόνο το Dogecoin θα μείνει ως βιώσιμη επιλογή».
Ενώ ο Μασκ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Dogecoin, έχει επίσης προειδοποιήσει ότι είναι μια επικίνδυνη επένδυση και έχει ενθαρρύνει τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί με τα χρήματά τους. Σε ένα tweet, είπε “Το κρυπτονόμισμα είναι πολλά υποσχόμενο, αλλά επενδύστε με προσοχή!”

Οικονομικά Στοιχεία του Token Το Dogecoin έχει γίνει ένα από τα δέκα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα ανά κεφαλαιοποίηση  με συνολική αξία πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, παρόλο που κάθε μεμονωμένο doge νόμισμα αξίζει κάποια ελάχιστα λεπτά του ευρώ.

Σε αντίθεση με το Bitcoin, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να είναι σπάνιο και ανθεκτικό στον πληθωρισμό, το Dogecoin δημιουργήθηκε για να είναι άφθονο χωρίς να υπάρχει μέγιστος αριθμός των doge που μπορούν να υπάρξουν, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν περίπου 138 δισεκατομμύρια DOGE με τους miners να παράγουν άλλα 10.000 κάθε λεπτό.

Website: https://dogecoin.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ